Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hosszú Katinka és a Mol összefogott a Gézengúz Alapítványért

Fotó: Facebook (Katinka Hosszu)

Hosszú Katinka segítségével összesen hárommillió forinttal támogatja a Molcsoport a Gézengúz Alapítványt. A szervezet koraszülött és a születéskor sérült gyerekek gyógyításával és fejlesztésével foglalkozik.

Az adománygyűjtés egy kampány része volt, a háromszoros olimpiai bajnok klasszis egy aláírásával ellátott úszósapkát ajánlott fel, a Molcsoport pedig vállalta, hogy ha a Facebookoldalán 25 ezer kedvelés érkezik a sportszerről készült fotóra, akkor 3 millió forinttal támogatja az alapítvány kisgyermekeken segítő hidroterápiás módszerét.

„Most megint fáradt vagyok, de már újra az edzésektől. Nagy lendülettel készülök a világkupára” – mondta a „szakmáról” a 28 éves Hosszú, majd hozzátette, az utolsó állomás nem úgy sikerült számára, ahogyan szerette volna, ez pedig extra motivációt jelent számára.

A bajai sztár megjegyezte, a riói olimpiát követő elmúlt egy esztendő a hazai világbajnoksággal együtt rendkívül gyorsan eltelt számára, így „már csak három év van” a következő ötkarikás játékokig.

„Sokat tanultunk az előző négy évből, azt szeretnénk kamatoztatni. Érzem magamban az erőt, minden állomás, így a decemberi, koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság is fontos a cél érdekében” – mondta a budapesti vb-n kétszer győztes úszó.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top