Keresés
Close this search box.

Ecclestone szerint nem a Renault fogja megoldani a McLaren problémáit

blank

A Forma-1 korábbi elnöke, Bernie Ecclestone úgy véli, hogy a McLaren nem fog jobban boldogulni a Renault motorjaival, mint a Honda erőforrásaival – a brit milliárdos az ezzel kapcsolatos gondolatait azután osztotta meg a médiával, miután már a legnagyobb lapok is biztosra veszik azt, hogy a wokingiak jövőre már Renault motorokkal fognak rajthoz állni.

A McLaren már teljes mértékben készen áll arra, hogy a szezon végén megszüntesse az együttműködését a Hondával, miután három évig elég nyögvenyelősen ment a közös munka a japánokkal – ezen idő alatt a legjobb eredményük egy ötödik hely volt.

Az értesülések szerint a McLaren jövőre már Renault erőforrásokkal működne, míg a Toro Rosso Hondára váltana, ezzel pedig a japán gyártó továbbra is részese maradna a száguldó cirkusznak. Ha ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor a wokingi alakulat továbbra is meg tudná tartani Fernando Alonsót, míg Carlos Sainz Jr. a Renault-hoz menne át Jolyon Palmer helyére, a spanyol ülését pedig Pierre Gasly venné át – erről részletesebben itt írtunk.

Habár Ecclestone úgy véli, hogy remek hír lenne az, ha a spanyol klasszis valóban maradna továbbra is a McLarennél, azonban úgy gondolja, hogy a csapat problémáit nem fogja 2018-ra megoldani egy új motor. „A Renault-val megkötötték a megállapodást, Alonso maradása pedig szuper hír” – idézte Ecclestone-t a Daily Mail. „Azonban nem értem, hogy a McLaren miért lenne sikeresebb és boldogabb a Renault-val, mint a Hondával.”

„Nem a Honda hibája volt, hogy nem működött a dolog, hanem a McLarené! Minden napjuk a harcról szólt a helyett, hogy összefogtak és dolgoztak volna – szerintem ez hülyeség volt tőlük.”

A McLaren jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a konstruktőrök bajnokságában – eddig csak Azerbajdzsánban és a Hungaroringen sikerült pontot szerezniük.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top