Keresés
Close this search box.
pexels karolina grabowska 4506109

Te tudtad ezeket a McKenzie terápiáról?

Bizonyára te is tapasztaltad már azt, hogy a naykadtól lefelé egészen a derék környékéig valamilyen izomfájdalom miatt nehezebben tudod ellátni a napi teendőket mind a munkában, mind pedig otthon. Sokan nem hallgatnak a testük ilyen jelzéseire, és csak bekapnak néhány szem fájdalomcsillapítót. Abban az estben viszont, ha a fájdalom újra és újra fellobban, esetleg állandósul, érdemes komolyan venni a mozgásszervi problémákat. A legkellemetlenebb az ilyen tünetek esetében, hogy nem csak nappal szenvedünk a kínzó panaszoktól, de sok esetben még a fekvés, pihenés sem megy gond nélkül. Több oka is lehet annak, hogy gerinc környéki izomfájdalomtól szenvedünk, kezdve egy rossz mozdulattól, egészen a gerincsérvig.

Azok, akiket már huzamosabb ideje kínoz valamilyen mozgatórendszert érintő fájdalom, bármit megtennének azért, hogy a panaszok enyhüljenek. Sajnálatos módon még manapság is a legtöbben halogatják az orvos felkeresését, pedig gyógytornával sokat lehet tenni az állapotunk javítása érdekében! Napjainkban egyre többet lehet olvasni a McKenzie terápiáról, amely már nagyon sok embernek segített abban, hogy újra fájdalom nélkül élhesse az életét. Te nem hallottál még a módszerről, és szeretnél többet megtudni a gyógytornáról? Amennyiben igen a válaszod, akkor ez a cikk neked szól!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez a gyógytornás kezelés, nem véletlenül! Amit feltételen tudni érdemes a terápiáról, hogy Robin McKenzie fejlesztette ki, és a szükséges vizsgálattal a tünetek okait is sikeresen fel lehet tárni. A módszer lényege az, hogy magukat a pácienseket is aktívan bevonják a kezelésbe, így a gyógyulás folyamatából közösen veszik ki a részüket a terapeutával. A tornagyakorlatokat mindig az egyénekre szabják, amit egy alapos kivizsgálás előz meg. Az itt kapott eredmények fényében egy olyan hatékony tervet tudnak összeállítani a betegeknek, mellyel nem csak a fájdalmat lehet enyhíteni, de magát a kiváltó okokat is meg lehet majd szüntetni! Amikor gerinc környéki fájdalomtól szenved az ember, azonnali segítséget szeretne, ám valljuk be, manapság nem könnyű gyorsan bejutni a megfelelő szakemberhez.

Abban az esteben, ha te sem szeretnél heteket, sőt hónapokat várni, mire érdemben tudnak foglalkozni a panaszaiddal, keresd bizalommal a fenti linken elérhető gyógytornász rendelő oldalát. Itt online lehet kitölteni azt az űrlapot, amely alapján maximum 2 nap múlva már fel is veszik veled a kapcsolatot. A Budapesten működő gyógyközpontban több szakember is várja azokat, akiknek az életét mozgásszervi panaszok keserítik meg. Amennyiben az állapotfelmérés azt az eredményt hozza, hogy nem a McKenzie terápia lesz a legmegfelelőbb gyógytorna neked, akkor is megtalálják majd azt a fizioterápiás módszert, ami hatásos lesz. Ha szakemberhez fordulunk a panaszainkkal, már az első lépést meg is tettük a gyógyuláshoz vezető úton!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top