Keresés
Close this search box.

Száraz Dénes: A legfontosabb, hogy épségben térjünk haza!

blank

Elindultak a magyar hegymászók az Everest alaptábora felé. Klein Dávid és Suhajda Szilárd oxigénpalack és segítő nélkül hódítaná meg a világ legmagasabb hegycsúcsát, őket egy trekking csapat kíséri el az alaptáborba. Sőt, a trekking csapat egyik tagja, Száraz Dénes utána az Island Peak (6 189 m) megmászására készül.

A dohai átszállás után még úton van a Magyar Everest Expedíció. Száraz Dénest az indulás előtt felhívta legjobb barátja, Fenyő Iván, aki elmondta: nagyon büszke színész kollégájára, és sok sikert kívánt neki. Nem Fenyő volt az egyedüli pályatárs, aki sok szerencsét kívánt Száraz Dénesnek. Az elutazása előtti két arról szólt, hogy mindenki szerencsés hazatérést kívánva szorongatta a kezét. „Ami külön jól esett, hogy a vidéki fellépések alkalmával a szervezők is úgy búcsúztak el tőlem, hogy vigyázzak magamra, és szerencsés hazatérést” – mesélte az elindulás előtt Száraz Dénes, aki szerint a legfontosabb szempont a túra során a biztonság. A színész elmondta, hogy az Island Peak megmászásakor is maximálisan rábízza magát a sherpájára, és az lesz, amit ő mond. „Nem fogok elégedetlenkedni, ha az időjárás, vagy lavinaveszély miatt olyan döntést kell hozni, hogy visszafordulunk. Egy nagy célom van: épen, egészségesen hazatérni” – mesélte Száraz. Úgy látszik Száraz Dénes magáévá tette az egyik legnagyobb alapigazságot, amelyet valaha a hegymászással kapcsolatban mondtak, miszerint nem az a jó hegymászó, aki felmászik egy hegyre, hanem az, aki le is tud jönni onnan.

Száraz Dénesről korábban már olvashattatok a Sportime Magazinban. Terveink szerint a 2017-es év harmadik számában is lesz vele egy exkluzív anyag. A magazin idei második száma hamarosan a boltokban. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top