Keresés
Close this search box.

Hatodszorra is vágtáznak!

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta szeptember 20.-22. között a Hősök terén.

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta szeptember 20.-22. között a Hősök terén.

A hatalmas népszerűségnek örvendő, már-már hagyománynak számító rendezvény sajtótájékoztatóján lehullott a lepel az idei verseny kulisszatitkairól, valamint a jótékonysági sztárfutam résztvevőiről.

Az idén negyedszerre került sor az elővágták megrendezésére. Ebben az évben húsz elővágtát rendeztek, ebből kettőt külföldön, Székelyföldön és idén először a Vajdaságban is. A szervezők viszont nem érik be ennyivel, a jövőben több más országban is terveznek elővágtát, és reményeik szerint 2014-ben már Felvidéken is megveti a lábát a hazánkban már nagy népszerűségnek örvendő esemény.

Mint minden sportban, itt sem működhet semmi a szponzorok segítsége nélkül. Nagy Zoltán Péter, az OTP marketingigazgatója elmondta, hogy elkötelezettek a lovassportok iránt. Az idei jótékonysági sztárfutam első helyezettjének 500.000 forint üti majd a markát a magyar bank jóvoltából, míg a második helyen befutó 200.000 forintot vághat majd „zsebre”.

Idén a hírességek közül a futamon megméretteti magát Kaszás Géza színész, Homonnay Zsolt, az Operettszínház tagja, Pintér Tibor színész, a komáromi Magyar Lovas Színház alapítója és igazgatója (2010-es győztes), idén először indul Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok öttusázó, valamint Stohl András, színész (2009-es győztes).

Szotyori Nagy Kristóf a verseny igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, noha egy jótékonysági futamról van szó, ebből kifolyólag szinte kizárhatóak a szabálytalanságok, ennek ellenére a sztárversenyzők sem pálcát, sem pedig sarkantyút nem használhatnak a 2 és fél körös vágta alatt.

Fotó: Szadai Roland

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top