blank

Magas minőségű, hosszan tartó energiát mindenkinek!

blank

Rengeteg energiagélt találsz a piacon. Míg a Hammer Gél külsőleg hasonlít sokukhoz, belülről teljesen más! Csak nézd meg a termékek címkéit. Ha az „-ose” (pl. glükóz) végű összetevőket látod, akkor az energiagél nagy mennyiségű egyszerű cukrot tartalmaz (egyébként az olyan összetevők, mint a cukornádszirup vagy méz is egyszerű cukrok).

Az egyszerű cukor az egyik összetevő, amelyet biztosan szeretnél minimalizálni vagy elkerülni a frissítésed során, és az étrendben is! Sokféle és komoly problémát jelent az egészségre, mivel az egyszerű cukor teljesítménycsökkentő ingadozást okoz az energiaszintedben, valamint az emésztőrendszeredben.

A Hammer Gél összetett szénhidrátokat (maltodextrin) tartalmaz, nincs benne egyéb hozzáadott cukor, így biztosítja a gyors hatású, tartós energiát gyomorpanaszok nélkül, nem úgy, mint más energiagél.

Amiért a maltodextrin kiváló szénhidrát az energiatermeléshez:

• A maltodextrin glikémiás index értéke 100, ami megegyezik a glükózéval (100), és magasabb, mint a szacharóznak (58–65) és a fruktóznak (12–25). A maltodextrin a vércukorszintet ugyanolyan hatékonyan növeli, mint a glükóz, és elfogyasztása után nagyon gyorsan energiát biztosít.
• A maltodextrin lehetővé teszi a szervezetnek, hogy nagyobb mennyiségű kalóriát emészthessen, mint az egyszerű cukrokból, és ezt a GI-traktusból való késleltetés nélkül tegye. A gyomorbántalmak lehetőségét a minimálisra csökkenti, de gyorsan biztosítja az energiát a szervezetnek. Egy táplálkozási tudós szerint a „maltodextrin lehetővé teszi, hogy több energiához jussunk kisebb mennyiségekben”.
• A maltodextrin stabilabb, tartósabb energiát biztosít, mint az egyszerű cukrok, a „flash és crash” nélkül, ami az egyszerű cukrokra általában jellemző.

Egyszerű cukrokat, például glükózt, szacharózt és fruktózt időnként adnak a komplex szénhidrát-tartalmú termékekhez, ráadásul elég nagy mennyiségben, viszont azt tudni kell, hogy a két szénhidrátforrás különböző oldatkoncentrációban emészthető. Az egyszerű cukor megfelel a testfolyadék kémiájának (ozmolaritás), és csak akkor emészthető hatékonyan, ha 6–8%-os kalóriatartalmú oldatokban keveredik. Ezzel szemben a maltodextrinnek a testfolyadék-ozmolaritási paramétere magasabb kalóriasűrűségű, 15–18%-os. A lényeg az, hogy ha jelentős mennyiségű egyszerű cukrot kombinálunk komplex szénhidrátokkal, akkor kritikusan veszélyeztetjük az energiaforrás hatékony emésztését.

Ezért a Hammer Gél nem tartalmaz semmilyen hozzáadott cukrot. A legtöbb íz tehát nulla hozzáadott cukrot tartalmaz, némelyikükhöz viszont – elsősorban a diós ízek esetén – körülbelül csak egy vagy két gramm tápiókaszirupot adnak, ezt is azért, hogy a termék pH-ját egyensúlyba hozzák.

Mindenki szeretné a legtöbbet kihozni abból az időből és energiából, amit az edzéseken és a versenyeken tölt. Éppen ezért elengedhetetlen a legmagasabb minőségű üzemanyaggal való „raktározás”, nem pedig az energiagélként álcázott cukros termékek fogyasztása. A Hammer Géllel a szervezet megkapja a kíméletes prémium üzemanyagot, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top