Keresés
Close this search box.
pepe marti

Formula 2: Bemutatkoztak a 2024-es versenygépek

Rendben lezajlott a Forma-2-es csapatok bemelegítő edzése Barcelonában, bő egy hónappal az évadnyitó Bahrein-i Nagydíj előtt. A teljesen új aerodinamikával rendelkező karosszériába bújó gépektől a biztonság növelése mellett szorosabb és izgalmasabb versenyeket várnak.

A FIA Forma-2-es bajnokság versenyzői a napokban a barcelonai Circuit de Catalunya aszfaltcsíkján kaphattak ízelítőt a 2024-es versenyautókkal kapcsolatban. A Forma-1 elsőszámú nevelőszériájának karosszériagyártója, a Dallara ugyanis egy teljesen új koncepcióval állt elő az idei évre, lecserélve a 2018 óta használatos vázakat. A csapatok már a téli szünetben felkészítették új autóikat a saját gyáraikban, de a shakedown esemény volt az első alkalom, hogy bármelyikük a való életben futhatott. Ez garantálja, hogy mindannyian ugyanazt a lehetőséget kapják, hogy megtanulják a 2024-es autót és annak fortélyait az előző generációhoz képest. Az új versenyautóból csapatonként még csak egy jutott kipróbálásra, így tehát a 20 pilóta felváltva vezetett a nap során. Ez a kis próbanap a megbízhatóságra, és arra irányult, hogy a résztvevők megismerjék az új autót. A versenyzők összesen 649 kört tettek meg, ami 3018 kilométert jelent. A legtöbbet, szám szerint 53-at, a Prema új csillagjának, Andrea Kimi Antonellinek sikerült teljesítenie.

„Nagyon jó volt visszaülni a volán mögé. Pozitív a kezdet, mivel ez egy tiszta és problémamentes edzés volt. Az első benyomásom az autóról, hogy nem sokat változott a tavalyihoz képest, így abban bízom, hogy kamatoztatni tudom eddigi tapasztalataimat majd az új szezon során. A mai nap az aerodinamika ellenőrzéséről is szólt, mert ebben van a legnagyobb változás, illetve elkezdtünk dolgozni azokon a beállításokon, amelyek Bahrein-ben igazán számítanak. Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk, vigyázzunk az autóra és a legtöbbet hozzuk ki a pályán tölthető időből. Jól állunk, vannak elemezhető adataink, tudunk továbblépni a fejlesztésben. Folytatjuk a munkát, én készen állok!” -nyilatkozott Victor Martins, az ART versenyzője.

„Az edzésnap célja az volt, hogy a csapatok megbizonyosodjanak arról, hogy minden rendszer jól működik, és megértsék az új autó működését a mind a rendszerek, a szoftverek és az elektronika szempontjából. Nagyon elégedettek vagyunk, problémamentesen zajlott minden, a csapatok sok kilométert tudtak teljesíteni és pozitívok a visszajelzések is. Akad néhány apróság, amin módosítani kell még az első hivatalos teszt előtt, de ez rendjén van. Tizenegy csapatnál tizenegy különböző munkamódszer létezik, ez lehetővé teszi számunkra, hogy még többet tudjunk meg erről az autóról. A következő lépés a három napos szezon előtti tesztelés Bahreinben, ahol már mind a 22 autó jelen lesz.  – tette hozzá PierreAlain Michot, az FIA Forma-2 technikai igazgatója.

2024 első F2-es versenyére március 2-án, pénteken kerül majd sor a Forma-1-es szezonnyitó bahreini versenyhétvégéjének keretein belül.

(Szerző: Landek Norbert, fotók: Red Bull Content Pool)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top