Keresés
Close this search box.

Füge Chris: Igyekszem kihozni magamból a legtöbbet!

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel.

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel.

 

CarColor Motorsport pilótájaként állsz a rajtrácsra, az április 25-26.-i Autós gyorsasági futamon a Hungaroringen.

2015-ben kilenc gyorsasági verseny vár rád több országban.

Az idén érettségizel. Mint tudjuk a jelenlegi iskolád partnered a versenyzésedben. Miként tudod összeegyeztetni a versenyzésed a tanulással?
– A Tanárok nagyon rendesek, soha nincs belőle probléma, ha pár napot hiányzok. Mindig elengednek. Természetesen pótolni szoktam a hiányzást és ha esetleg dolgozatot írunk, akkor előre egyeztetünk, hogy mikor tudom pótolni.
Kamion Európa bajnokság betét futamaként, te is ott leszel a Suzuki Swift 1.6 Sport versenyautóddal. Mennyire várod ezt a futamot? Milyen érzés lesz vajon 70 ezer ember előtt autózni?
– Mindig a külföldi versenyek a legjobbak, ugyanis ott meg van az a bizonyos hangulat. Korábban már voltunk betét futam a kamion versenyen és mindig jó látni, hogy van közönség. Az igazat megvallva, aki az autóban ül annak nincs lehetősége a közönséget figyelni, mert a pályára koncentrál ezért nem észleljük a közönséget.
Nemrégiben megszerezted a jogosítványt is, mire is érvényes, miként is szeretnéd kihasználni?
– B Kategóriára szereztem meg a jogosítványom, aminek már épp ideje volt. Sajnos korábban elhúzódott ez az egész ezért csak most tudtam levizsgázni. Már az edzésekre is én vezettem ki a Hungaroringre, ami nagyon jó volt. A jogsi szabadság érzetet adott, bárhova, bármikor eljuthatok. Persze ettől függetlenül ahova tudok oda biciklivel megyek jó időben. Úgy gondolom hogy ez megkönnyíti a minden napokat.
A hétvégi versenyre miképp készülsz fel és mi lesz a taktikád?
– Jelenleg nem a taktika a legfontosabb, ugyanis most, hogy a Carcolor motorsportnál versenyzek újra kell építkeznünk. Újra tapasztalatot kell gyűjteni, hogy be tudjuk állítani az autót a számomra megfelelő állapotba. Csütörtökön volt lehetőségünk edzeni, ami hasznosan telt el, ugyanis sikerült több beállítást is letesztelni. Már túl vagyunk az időmérőn is. A 7. Helyet sikerült megszerezni. Azonban nem úgy teljesítettem, ahogy kellet volna. Nem tudtam kellőképpen koncentrálni ezért csak a 7. Helyet szereztem meg.

A versenyen igyekszem kihozni magamból a legtöbbet!

Jelenleg két Suzuki Swift 1.6 Sport versenyautóval rendelkezi a CarColor Motorsport egyesület. Az egyikkel én versenyzem a másikra pedig, ha találunk megfelelő pilótát, akkor azt is harcba állítjuk.

Köszönjük a támogatóink segítségét: AC 2000 Járműfényezés, AC 2000 TRUCK RENTAL, Tokyo Restaurant, Magyar Vöröskereszt Budairégió, IMPA Contemporary Ideas, SBMO.HU,

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top