Keresés
Close this search box.

Gender Racing Team Pannoniaring előzetes

I. Sárvár Kupa – Pannónia-ring három futammal.

Gender Racing Team 2014
MNASZ Hankook – Duna Autó Autós Gyorsasági OB

A Gender Racing Team a 2014-es bajnokság harmadik fordulójára készül, melyet most hétvégén rendeznek június 20 és 22 között a Sárvár mellett, Ostffyasszonyfán található Pannónia-ringen. A régóta jól bevált versenyhelyszínen, a mostani versenyhétvége talán legnagyobb kihívása, hogy a Slovakiaringen az időjárás miatt elmaradt bajnoki futamot, itt a pénteki napon bonyolítják majd le a formula autós kategória mezőnye számára. Így a technikának és a versenyzőknek is eggyel több futam távját kell kibírniuk és hibátlanul teljesíteniük.
A csapat három versenyzőjének eddigi teljesítményére igazán nem lehet panasz! Rónai Tamás újoncként, élete első három formula autós futama után huszonnyolc ponttal vezeti a bajnokságban a Formula Renault kategóriát, valamint a Formula autók abszolút értékelésében az E csoportban az ötödik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Eszenyi László a többszörös bajnok, a csapat legrégebbi versenyzője, az eddigi három futamból egyet feladni kényszerült, de így is a harmadik helyet foglalja el a Formula Renault kategória értékelésében, míg a csapat másik újonca Balogh Zoltán a legfontosabb célkitűzéseket a versenyek hibátlan befejezését. A fokozatos gyorsulást eddig maradéktalanul teljesítve tizenhárom bajnoki pontot is begyűjtött már a Formula Renault kategóriában.
A Pannónia-ring a két új versenyzőnek éles versenyben ugyan még ismeretlen, de a csapat újoncai már több tesztnapon is készülhettek a helyszínen a harmadik bajnoki fordulóra.
A legutóbbin sor került egy ütős kis autózásra is!
Ugyanis a Gender Racing Team Formula Renaultjában egy különleges vendég Balzsay Károly WBO és WBA ökölvívó világbajnok próbálhatta ki a száguldást! A különleges ajándékkal Tóth Tamás a Gender Racing Team tulajdonosa és csapatfőnöke lepte meg bokszbajnokunkat! Kívülről nézve gondolhatnánk, hogy a két sportág jócskán messze áll egymástól pedig mindkettőben a gyors helyzetfelismerés, a jó állóképesség, a taktikai érzék, a jó és gyors reflexek elengedhetetlen kellékek a győzelemhez! Az autósportban számos versenyző használja sokszor rendszeresen is a felkészülés kiegészítéseként az ökölvívó edzéseket. Balzsay Karcsinak egy régi álma vált valóra, hiszen nagy rajongója az autózásnak és az autósportoknak. Egy ilyen versenyautó vezetéstechnikája természetesen szinte homlok egyenesen más, mint a hagyományos autóké. Erre Eszenyi László készítette fel, aki elmagyarázta az autó működését, hogy mire kell odafigyelni az elindulásnál, hogyan viselkedik az autó menetközben. Karcsi nagyon fegyelmezetten tartotta be az utasításokat és a csapat nem kis meglepetésére nagyon jól, szinte ösztön-szerűen jól kezelte a versenyautót! A jó néhány megtett kör alatt fokozatosan gyorsult és minden nagyobb hiba nélkül teljesítette a köröket.
Világbajnokunk nagy örömmel és egy különleges új sportélménnyel gazdagodva szállt ki a teszt végén a mérges kis versenygépből. Azt, hogy Balzsay Karcsi vajon esetleg újra felhúzza e a kesztyűt – ami itt kicsit kisebb és tűzálló – és újra ringbe, pontosabban ringre lép e ebben a különleges sportágban még egyenlőre nem tudhatjuk, de a teszt alapján az már kiderült, hogy minden adottsága abszolút megvan hozzá!
Viszont attól még, hogy egyenlőre igazi világbajnok jelenleg nem versenyez a Gender Racing Team színeiben azért a csapat nagy szeretettel vár minden technikai sport rajongót a Pannónia ringre, a hétvégi versenyfutamokra, ahol várhatóan ismét izgalmas küzdelmeket láthat a majd a közönség!
Akinek pedig kedve támad egy kis versengésre, vetélkedésre és játékra annak június 22.-én éjfélig érdemes lesz felkeresnie a csapat Facebook oldalát is!
– Gender Racing Team –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top