Irány az Autocross fellegvára!

Nagyon nehéz a pálya, talán a legnehezebb vonalvezetés az EB pályái közül. 

Kis Ádám
Levianus Motorsport.
Nova Paká. 2014.07.04.-06.
Autocross Európa Bajnokság.

Egy sikeres Matschenbergi Offroad Arenás Autocross Európa Bajnoki futamon vagy túl. Nincs idő pihenésre, hisz a hétvégén ismét versenyautóba ülsz, mégpedig a Nova Pakában megrendezendő Autocross EB-n.

A Pálya 930 méter hosszú, a rajtrács 20 méter széles. A Versenypálya 10-18 méter széles. Itt kell majd megküzdened a kategóriatársaiddal.
– Nagyon nehéz a pálya, talán a legnehezebb vonalvezetés az EB pályái közül, ezenkívül az eddigi legtöbb induló áll rajthoz a hétvégi futamon. A Touring AX mezőnye nevezések alapján 22 autóból fog állni.

Miképp pihensz vagy készülsz rá a hétvégi versenyre?
– Sajnos pihenésre nem jutott idő, hisz a hiányosságainkat pótolni kellett a cseh futam előtt, ezenkívül a munkára is hangsúlyt kellett fektetni a héten.
Videók nézésére, azért jutott idő.
Ezen a pályán sem versenyeztem még, csak nézőként jártam itt egyszer.

A Matschenberg-i Touring AX kategória ötödik helye, mennyire ad lökést a cseh futamra?
– Mindenképpen segíti a felkészülést a versenyre, de egyben felelősség is, hisz a jó eredményt tartani kellene itt is.

A Pálya nyomvonala inkább technikásnak mondható, mintsem gyorsnak. Mennyire lehet itt majd előzni, illetve a rajt az itt is aszfaltról történik majd?
– A pálya nyomvonala talán az eddigi legnehezebb, amin valaha versenyeztem, igen nagy kihívást jelent. Több ponton is lehet előzni, de a pálya több része is „életveszélyes”. Nagyfokú koncentrációra lesz szükségem a versenyzés közben, hisz az évek és a rutin nem mellettem áll.

A célod itt az “A” Döntő egyik rajtrács lesz?
– A célom minden versenyen ez innentől kezdve, de itt lesz a legnehezebb a bekerülés, és talán itt leszek a legboldogabb, ha bekerülünk.
Az itthoniakat arra kérném, hogy szorítsanak nekünk a tisztes és balesetmentes helytállásért.

Köszönöm a szponzoraim támogatását, hogy eljuthatunk az „Autocross Fellegvárába”, továbbá köszönöm a csapatom megfeszített heti munkáját is.

Támogatók: Belföld Sped Kft, LKL Color Kft, Adip’ Art Kft, Levianus Kft,
– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top