Keresés
Close this search box.

Új autó és új sorozat egy szlovák versenyhétvégére

blank

Mór Csaba GT4 EB magyar versenyzője a mostani hétvégére egy kicsit elkalandozik a sorozat egy másik ágába egy új autóval és egy új versenyzőtárssal a Slovakiaringre. A sorozat a GT4 Közép Európai Kupája melynek aktuális fordulóját a Grand Prix of Slovakia versenyhétvége keretén belül tartják a Dunaszerdahely melletti versenypályán.

Az autó és a csapat és most a versenyzőtárs is szintén német lesz. Az Allied Racing Team Porsche Cayman GT4 MR versenyautóját hajtja majd versenyzőnk a szlovák pályán melyben versenyzőtársa a német Jan Kasperlik lesz, akivel itt is a PRO-AM kategóriában versenyeznek majd.

A Cayman ugyan lóerőben kevesebbet „csak” közel 400LE-t tud, mint a négykarikás német márka, amivel Csaba az EB sorozatban rajthoz áll idén, de a kis Porsche súlyban is kedvezőbb, így az esélyegyenlőséget szolgálni hivatott BOP rendszer szerencsés kiosztása esetén azért ezzel is van mit keresni az élmezőnyben.
A szlovák hétvégét még szerdán egy komolyabb teszt előzte meg a Hungaroringen ahol Csaba először vezethette a Cayman-t ami már elsőre nagyon jó eredményeket hozott. Talán a versenyhétvégére is bíztató jel lehet, hogy versenyzőn a Hungaroringi teszten egy másodperccel gyorsabb időt tudott futni az ugyanilyen autóval a GT4-ben rajthoz álló korábbi FIA GT világbajnok és sokszoros egyéb komoly endurance bajnok és futamgyőztes Marc Bassengnél!
A GT4 egyetlen magyar versenyzője a sikeres teszt után bizakodva néz a szlovák versenyhétvége elé, mivel elmondása szerint már nagyon ráférne egy gond mentes sikeres versenyfutam a négykarikás márkában eltöltött igen csak nehéz és küzdelmes versenyhétvégék után!

blank

A Slovakiaringen ma két szabadedzéssel indul a program majd szombaton délelőtt a két időmérőre kerül sor és az első futam 15:15h-kor rajtol el. A második versenyfutam vasárnap 10:50h-kor kerül megrendezésre.
A futamokat várhatóan a https://central.gt4series.com/gb_en/live/ linken is követni lehet majd, de mivel a Slovakiaring nincs túl messze, így minden autósport rajongót buzdítunk arra, hogy a hétvégén akár a helyszínen szurkoljon magyar GT versenyzőnknek a nagyon tartalmas autósport hétvégén!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top