Keresés
Close this search box.

Az első dobogó

blank

Mármint az első igazi versenyben szerzett igazi győzelmi trófea mely a Gender Racing Team legfiatalabb versenyzőjének Gender Tomikának a polcára kerülhetett a hétvégén az ausztriai Bruckban a Speedworld gokart versenypályán az MGSZ Rotax MicroMax kategória Calvita Kupájában

Amióta a GRT legifjabb volánpörgetője úgy döntött, hogy az edzések után az idén éles versenyeken is megméretteti magát, benne volt a levegőben, hogy nemsokára ez az elszántság valami fémesen csillogó helyezésben is megnyilvánul majd. Annak ellenére, hogy kis versenyzőnknek azért még bőven van még mit felcsipegetni a taktikából, a vezetéstechnikából, de az már az elején látszott, hogy az állóképessége és a kitartása az szinte kimeríthetetlen! Most is elsősorban ez hozta meg a rég remélt dobogós eredményt.
Na meg természetesen az eddigi évben a versenyekbe és a felkészülésbe fektetett sok kitartó munka, melyhez nagyszerűen társult a VPD Racingnél az Ernst Penninger csapatfőnök valamint Kurgyis Róbert és Kurgyis Zsolt szerelők elképesztően professzionális szakmai tudása, akik nagyszerűen tudják ezt folyamatosan beleoltani Tomika kiemelkedő állóképességébe és küzdeni akarásába. A kitartásra kis versenyzőnk részéről komoly szükség is volt, hiszen a versenyeken többnyire nagyon erős mezőnyben főleg idősebb tapasztaltabb versenyzőtársak között kellett helyt állnia. Ez a hétvégi dobogós helyezés is nagyon örömteli visszaigazolása annak, hogy helyes döntés volt, hogy Tomika ennyire eredmény és teljesítményorientált professzionális csapatban folytathassa a még javában csak kibontakozóban lévő kis versenyzői pályafutását.

blank

A hétvégi dobogós helyezés nagyszerű lökést adott az egész csapatnak, na és persze a háttérmunkában oroszlánrészt vállaló büszke szülőknek is! Tomika sporttagozatos iskolájában pedig ezzel az ezüstéremmel előkelő helyre került a gokart sport az iskola sportágak közötti dicsőségtábláján.

A következő kihívás sem várat sokat magára most a hétvégén, ugyanezen a pályán csak egy még erősebb nemzetközi mezőnyben a CEE kupán.

blank

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top