blank

Bemelegítés a HELL Racingnél

blank

Elérkezett az idei TCR Europe 2018-as szezonjának egyik legizgalmasabb futama – a magyarok számára legalábbis mindenképpen, hiszen a Hungaroringen állnak rajthoz a Túraautó-Európa-bajnokság versenyzői. A nagy viadal előtt azonban még egy szórakoztató napot töltött el együtt a HELL ENERGY Racing Team with KCMG két versenyzője, Tassi Attila és Josh Files.

A tavalyi TCR International Series ezüstérmese, Tassi Attila izgatottan várja a hétvégét, hiszen a hazai pálya az egyik kedvence. Nem is csoda, hiszen tavaly itt aratta első futamgyőzelmét, illetve – mint azt már többször is hallhattuk tőle – a magyar közönség mindig nagyon motiválóan tud hatni a versenyzőkre. Tassi csapattársa, a brit Josh Files azonban először jár Magyarországon, így a Hungaroring is teljesen ismeretlen pálya számára.

Files-nak azonban most lehetősége nyílt kicsit közelebbről megismerni hazánkat, habár csak egy egészen kis részét. A szerdai napot ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megyében töltötte, ahol először a HELL ENERGY Szikszón található gyárát nézte meg testközelből, ezt követően az Avalon Park gokart pályáján küzdött meg csapattársával.

„Most járok először Magyarországon, de nagyon tetszik, amit eddig láttam. A HELL ENERGY töltőüzemében tett látogatás rendkívüli élmény volt, egészen lenyűgözőnek találtam a gyárat! Gokartban kissrác korom óta nem ültem, így egyértelműen hátrányból indultam, főleg, hogy Tassi elég gyakran jár ide, ha jól tudom, már szó szerint csukott szemmel is végig tud menni a pályán. Ettől függetlenül nagyon élveztem a tegnapi napot. Edzésnek, felkészülésnek nem tekintem a vezetésnek ezt a fajtáját, de szórakozásnak mindenképpen jó volt, és hálás vagyok a HELL ENERGY és az Avalon Park munkatársainak, amiért rászánták az időt, hogy körbe vezessenek a gyárban és a parkban. Mostantól viszont teljes mértékben a hétvégi versenyre koncentrálok és igyekszem minél többet pihenni.” – mondta Files a kimerítő nap után.

A fiatal versenyzők jó viszonyt ápolnak, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, egész nap ugratták egymást és a HELL Kart & Event Center pályáján is viaskodtak kicsit.

blank

„Szerintem elég különböző a személyiségünk, de ettől függetlenül jóban vagyunk, viszont, ha versenyre kerül a sor, mindenki ellenfél, így Files is. A gokart pályán persze inkább csak szórakoztunk most, de a Hungaroringen már ugyanolyan vetélytársam, mint bárki más. Örülök, hogy elfogadta a meghívást és eljött erre a napra, jó érzés volt, hogy megmutathattam neki azokat a helyeket, ahol én is sok időt töltök, és jó volt kicsit kikapcsolódni még a futam előtt.” – vélekedett Tassi a közös programról.

A gokart után a mai napon már a Hondákkal róják a köröket a fiuk a Hungaroringen a TCR Europe első szabadedzésén.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top