Keresés
Close this search box.

Swift Cup Europe a Red Bull Ringen

Autók és álmok törtek a hétvégi Red Bull Ring-i versenyen. Spielbergben a nézők nem csak a kamion versenyeken tombolhattak. Az izgalom, látványosság és a dráma hétvégéjét hozta a IX. és X. forduló.

A Swift Cup Europe IX. és X. fordulóját a – most már ismét a forma-1-nek is otthont adó – Red Bull Ring – vagy, ahogy többen Spielberg ringnek, illetve A1 ringnek is nevezik – mely már 2011 óta rendszeres helyszíne a sorozatnak. A tavalyi évhez hasonlóan ismét a Truck Race versenyhétvégéjének részeként került be a programba. A kamionos-hétvégén azonban nem a teljes pályát, hanem egy 2,3km-es szakaszát használhatták a versenyzők.

Az események azonban – nem várt módon – korábban kezdődtek, és elsősorban nem is a pályán. Keszthelyi Vivien a szabadedzésen kicsúszott és a szalagkorlát állította meg. Vivien a baleset után karcolás nélkül szállt ki az autóból, és nem gondolta akkor még, hogy nem fog tudni részt venni a hétvégi versenyen. A szerelők mindent elkövettek, hogy összerakják az autót, de nem volt már rá szükség, hisz közben a 13 éves lány egy robogóval a pálya melletti szerviz úton elesett. Sajnos nem úszta meg némi dorgálással és karcolással az esetet, hisz a közeli kórházból begipszelt lábbal és összevarrt kézzel távozott. Az OXXO Junior Team versenyzőjének – hírforrások szerint – két helyen tört el a lába, és előre láthatóan bő hat hét fekvésre lesz kényszerítve. A magyar bajnokságban a – hétvége előtt – negyedik helyen álló versenyző számára a fizikai sérül mellett szembe kellett néznie, hogy a szezon számára – nagy valószínűséggel – be is fejeződött.

A szabadedzéseken Balogh Bence bizonyult a legjobbnak, de az időmérőt Straub Krisztián nyerte. Ezzel megszerezte első pole-pozicióját. Mögötte Balogh Bence és Csik János végzett, míg Benyó Máténak most meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A szombat – már-már – esti verseny rajtjánál 29 autó állt a rajtrácsra, és továbbra is az volt a nagy kérdés, hogy vajon a – magyar bajnokság – vezető helyével ki térhet haza. Balogh Bence két pontos előnnyel érkezett Benyó Mátéhoz képest, ezért a IX. fordulónak lélektanilag is nagy volt tétje. A rajtot követően együtt maradt a mezőny, és baleset nélkül abszolválták az első kanyart. A harmadik körben, az első kanyarban Fekete Balázs megcsúszott, keresztbeállt, majd Havellant Stefánia már nem tudta kikerülni és nekihajtott. Fekete tudta folytatni a versenyt, de Havellant kénytelen volt feladni a futamot.  A Safety Car alig hagyta el a pályát – elkezdett esni az eső – máris jött a következő balesett. A helyszín ismét a célegyenes vége – illetve az első kanyar – ahol Benyó Máté igyekezett volna visszaszerezni Miss Jánostól a pozíciót, de elrontotta a féktávot, és Nicolaj Mooller Madsen autóját öklelte fel. A hatalmas balesetet szerencsére mindkét versenyző komoly fizikai sérülés nélkül megúszta – bér mindkettejüket kórházba szállították – de a lelki sebek csak lassan fognak beforrni. Máté autóját az éjszaka folyamán – mondhatni – újjá építették, így a vasárnapi futamot a 25. helyről várhatta. A IX. fordulóból már csak három kör volt, amikor Luca Puchinger autója a célegyenesben megcsúszott majd a boxutca falába csapódott. Piros zászlóval intették le a futamot, amit Balogh Bence nyert meg Csik Jani és Straub Krisztián előtt. A hivatalos eredményre elég sokat kellett várni, hisz a verseny felügyelők utólag időbüntetéseket szabtak ki több pilótára is. A büntetések a dobogósokat nem érintette.

A vasárnapi futamra, már kicsit megfogyatkozott a létszám, hisz Puchinger és Madsen autóját nem lehetett megjavítani. Benyó autója időre elkészült, de Havellant autóját szintén nem lehetett a helyszínen versenyképes állapotba hozni. Havellant így – engedélyezte számára a versenyfelügyelet – egy 1,3-as autóval állhatott rajthoz. Benyó Máté is a mezőny végéről indult, így számára a pontszerzés is nagy kérdés volt, míg a dobogó teljesen esélytelen. Az élről Bernula István indulhatott Lukas Niedertscheider és Christop Zellhofer elöl. A negyedik helyről a többszörös magyar és közép-európai bajnok gokartos Madár Róbert várhatta az indulást. A rajtot Madárnak sikerült legjobban elkapni és szó szerint az élre ugrott. Körről körre zárkóztak fel az előző nap dobogósai, így Csik és Balogh elég hamar ledolgozta hátrányát és üldözőbe vették Madárt. A verseny fél távjáig tudta tartani – sőt némi előnyt is kiautózott – az őt üldözőkkel szemben, de a váltója fokozatosan kezdte megmakacsolni magát. A nehézkes váltások hatására lendületet vesztett, ami egyben időveszteséggel is járt. Pár kör alatt elfogyott az előnye és nem tudta tartani a megszerzett vezető pozíciót. A drámát fokozta, hogy ugyan negyedik helyen ért be a célba, de utólag időbüntetést kapott – pályaelhagyásért – és hátra csúszott a nyolcadik helyre. Míg Madár kesereghetett a balszerencsén, addig Benyó Máté – talán – élete legnagyobb autózását mutatta be, amikor a 25. helyről a hetedik helyig autózott. (Az utólagos büntetések révén, pedig az ötödik helyre került). Csik Jani megnyerte a futamot Balogh Bence és Bernula István előtt. A dobogóra Bernula ugyan felállhatott, de utána – pályaelhagyásért – megbüntették, így a serleget – a rali világából ismert – Lencse Zoltánnak kellett átadnia. Bernula végül a negyedik helyre csúszott.

A X. forduló hivatalos végeredménye (első 10):

$11.       Csik János

$12.       Balogh Bence

$13.       Lencse Zoltán

$14.       Bernula István

$15.       Benyó Máté

$16.       Miss János

$17.       Tobias Weichenberger

$18.       Madár Róbert

$19.       Lukas Niedertscheider

$110.   Christoph Zellhofer

Az FIA Swift Cup Europe nemzetközi bajnokságát továbbra is – torony magasan – Balogh Bence vezeti (173 pont). Őt követi Csik János 112 ponttal és Bernula István 101 ponttal.

A magyar bajnokság 1,6-os kategóriáját szintén Balogh Bence vezeti, és a hétvégét követően 28 pontos előnyre tett szert Benyó Mátéval szemben.

Augusztus végéig lesz idejük a csapatoknak újra felkészíteni az autóikat, mikor is visszatérnek a Szlovákia Ringre, ahol a GT1 világbajnokság betétfutamaként ismét izgalmas versenyt mutathatnak be a nézőknek. A matekozás, pedig ráér, hisz öt forduló van még a szezonból, mely alatt még több mint 100 pont gyűjthető. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top