Keresés
Close this search box.

Szabó Krisztián: Európa-bajnokok ellen az Eb-címért!

Nehezen indult a 2013-as FIA Autocross Európa-bajnokság utolsó előtti, franciaországi versenye az XLavina Pap Motorsport kétszeres junior Európa-bajnok versenyzője, a jelenleg a Buggy 1600-ban első felnőtt Eb-címére hajtó Szabó Krisztián számára.

Nehezen indult a 2013-as FIA Autocross Európa-bajnokság utolsó előtti, franciaországi versenye az XLavina Pap Motorsport kétszeres junior Európa-bajnok versenyzője, a jelenleg a Buggy 1600-ban első felnőtt Eb-címére hajtó Szabó Krisztián számára.

A 21 éves pilóta szemszögéből utoljára Nyirádon alakult ilyen nehézkesen a kezdés, ott egy fantasztikus győzelem lett a történet vége, ezért Krisztián csapatával együtt abban bízik, most is sikerül majd másnap valami hasonló feltámadást véghezvinniük.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, hát az is!” – kezelte helyén az első nap történéseit Krisz. „Nem sikerült olyan jól a kezdés, mint szerettük volna, és nem tudom, miért vagyunk most ennyivel lassabbak, mint a többiek. Az időmérőn 18. lettem csak. Aztán az első előfutam már nem sikerült olyan rosszul, ott a 4. helyről indulva sikerült előrébb lépnem. Sokáig a 2. helyért csatáztam, de aztán elkövettem 1-2 apró hibát, így végül 3. lettem. Összességében a 12. helyen állok most, innen kéne felkapaszkodni valahogy holnap. Este motort cserélünk; Nyirádon ez bejött, reméljük, most is szerencsét hoz majd!” – őrizte meg jókedvét az OXXO Energy Drink által támogatott pilóta, aki vasárnap töretlen hittel és elszántsággal fog támadni, hiszen célja, hogy a bivalyerős, 44 fős mezőnyben is kivívja magának szokott helyét a top4-ben.

Vasárnap, a második előfutamban mindenesetre díszes társaságban bizonyíthat majd, hiszen a tavalyi Európa-bajnokság első öt helyezettje közül négyen ugyanabba a futamba kaptak besorolást. Krisznek a tavalyi Európa-bajnok Thomas Anacleto és a 2010-es Európa-bajnok Ondrej Musil mellett a tavalyi bajnokság 2. helyezettje, John Lagodny ellen is fel kell vennie a versenyt, és egy futamgyőzelemhez mind a három rendkívül dörzsölt versenyzőt maga mögé kéne gyűrnie valahogy. Nem lesz egyszerű, de az Eb-címhez úgy néz ki, volt Európa-bajnokok skalpján keresztül vezet az út!

A pályán tehát holnap már biztosan Európa-bajnoki társaságba kerül Szabó Krisztián, reméljük, a nap végén már ő is közéjük, az autocross felnőtt Európa-bajnokai közé tartozik majd. Ehhez jelen állás szerint mindenképp a top4-ben kéne végeznie, hiszen fő riválisai közül Kevin Peters és Musil is futamgyőzelemmel kezdett a mai napon.

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top