gokart1

Egy hölgy nyerte az Avalon Park első média gokart kupáját

Első alkalommal rendezték meg a média gokart vándorkupát a miskolctapolcai Avalon Park elektromos gokart pályáján.

 

Első alkalommal rendezték meg a média gokart vándorkupát a miskolctapolcai Avalon Park elektromos gokart pályáján.

Számos sport és egyéb médium képviseltette magát a megmérettetésen, ahol a versenyzés élményén túl, értékes ajándékokért szálltak harcba a kollégák. A leggyorsabbnak Bencze Tünde, az Autosforum képviselője bizonyult, aki az egész mezőnyt és valamennyi férfi kollégáját maga mögé utasította. A második helyen a helyi érdekeltségű Russmédia képviselője, Vidó Dániel, míg a dobogó 3. helyén a motorsportcsatorna versenyzője, Dobos Zoltán végzett.
A média munkatársai számára kitalált I. HELL Kart Média Gokart Vándorkupát hagyományteremtő céllal, először rendezték meg az Avalon Parkban. Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályáján mutathatta meg az újságíró társadalom, hogy mit tud a volán mögött. A zárt, biztonságos pályán – a komoly autós versenyek mintájára – szabadedzésből, időmérő futamból és rajtrácsos, 13 körös döntőből állt a verseny.
A reggeli kávék és frissítők, valamint csak némi harapnivaló elfogyasztása után, egyből birtokba vehette a média csapat a pályát. Aki már gokartozott életében, az tudja, hogy a pár perces futam is komoly fizikai megterhelést jelent, és nagyon jó edzésnek is elmegy, így nem ajánlott teli hassal a volán mögé ülni.
A mérlegelés és gokartok kezelésének bemutatása után mindenki elfoglalhatta helyét és az azonos súlyra kiegyenlített gokartokban és megkezdhette az ismerkedést a pályával és a járművel. Az 5 perces gyakorlás után már indulhatott is a 8 perces időmérő futam, amely alapján a döntőre tudták kvalifikálni magukat a versenyzők. Noha a 560 méteres pálya a fák között, az erdőben kanyarog, a hőség és az egyelőre csak az idővel való küzdelem jól megizzasztotta a kollégákat. Egy rövid frissítő pihenést követően pedig izgalmas két döntő vette kezdetét. A B döntőt a sportmenu.eu kollégája, Sződy Szabolcs nyerte, aki ezzel bejutott az A döntő utolsó rajtpozíciójába, vállalva, hogy egymás után megy két 13 körös futamot. Az időmérőn 8 legjobb időt futott versenyző közül dőlt el végül, hogy ki viheti haza a vándorkupát és zsebelheti be a 2015 leggyorsabb médiás gokartozója címet. A versenyt a rajttól egészen a célig végig megőrizve első helyét, Bencze Tünde nyerte, csupán 3 másodperccel maradva el a pályarekordtól.
Az A és B döntő végső sorrendje a következő:
B döntő
1. Sződy Szabolcs (sportmenu.eu) ezzel bejutott az A döntőbe is!
2. Bethlen Tamás (Formula magazin)
3. Boncz Elek (sportime.hu)
4. Gömöri Gergely (Észak Magyarország)
5. Nyíri Sándor (penzcentrum.hu)
6. Szabó Vivien (bien.hu)

gokart1

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top