Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Alonso szerint Japánban egy csúnya meglepetés érte őket, míg Button jól szórakozott

Fotó: Facebook (McLaren)

Fernando Alonso a McLaren-Honda Japánban mutatott teljesítményét egy „csúnya meglepetésként” értékelte, amelynek köszönhetően egy igencsak nehéz hétvégét zárt a hazai pályán szereplő csapat.

Alonso úgy érkezett Japánba, hogy az elmúlt négy versenyből három futamon hetedikként végzett, azonban a korábbi jó eredmények ellenére Suzukában csak szenvedtek, elsősorban a miatt, mert a gyors kanyarokban nem volt meg a kellő leszorítóerő.

A kétszeres világbajnok a Japán Nagydíjon az idei legrosszabb eredményét produkálta, hiszen 16. lett, azonban csapattársa, Jenson Button se tudott sok mindent kezdeni a helyzettel, őt tizennyolcadikként intette le a kockás zászló.

„A verseny tükrözi az egész hétvégénket: ismeretlen” – nyilatkozta a spanyol. „A 16. és 18. helyen végezni egy csúnya meglepetés volt számunkra, különösen az után, hogy Szingapúrban hetedik voltam, s Malajziában szintén hetedik lettem, míg Jenson kilencedik – mindössze egy héttel ezelőtt.

Remélem, hogy ez egy kivételes és egyedi eset volt, és vissza tudunk térni Austinban a régi formánkhoz.

Egyértelmű volt, hogy a pálya nem feküdt nekünk, hiszen a gyorsabb kanyarokban nem volt meg a kellő leszorítóerőnk.”

Jenson Button elmondása szerint nem volt elkeseredve annak ellenére, hogy az utolsó helyről kellett nekivágnia a futamnak a büntetéseknek köszönhetően, amit azután kapott, hogy néhány egységet kicseréltek a McLaren-Hondájának erőforrásában. „Rosszul kaptam el a rajtot, hiszen az autó hátuljában lévő alkatrészek teljesen újak voltak, ezért kipörögtek a kerekek és ott maradtam a rajtvonal mögött.

Ezután nagyon nehéz volt a Manorok elé kerülni – ők a futamot lágy gumikkal kezdték, míg én a kemény keveréken voltam.

Végül megelőztem őket, és annak ellenére, hogy a lekörözöttek között voltam, jól szórakoztam, azonban messze voltunk a pontszerzőktől” – zárta gondolatait 2009 világbajnoka.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top