Fotó: Haas F1 Team

Csalódott mindkét Haas versenyző

Fotó: Haas F1 Team

A Haas mindkét pilótája, Romain Grosjean és Kevin Magnussen egyaránt frusztrált a miatt, hogy a felmerülő problémák miatt kihagyták a dupla pontszerzés lehetőségét a Spanyol Nagydíjon.

Grosjean az első kanyarban történt „dráma” miatt végig forgalomban autózott, s nem tudott jelentős előrelépést produkálni. Habár a francia számára végül sikerült a pontszerzés, hiszen a 10. helyen intette le a kockás zászló, azonban mindez a csapattársa rovására történt, ugyanis Magnussen lassú defektet kapott, miközben Daniil Kvyattal harcolt a kilencedik pozícióért.

„Jól rajtoltam el, azonban az 1-es és a 2-es kanyarban sok autó forgott meg” – elemezte a helyzetét a Spanyol Nagydíj után Grosjean. „Ki kellett mennem a pálya vonalán kívülre ahhoz, hogy kikerüljem őket. Ha nem így alakult volna a helyzet, akkor egészen máshogy sikerült volna a versenyünk és akár Hülkenberg előtt is végezhettem volna.”

„A lágyakon megvolt a sebességünk, de mindig forgalomba kerültem. A közepes keverékeken pedig szenvedtem azért, hogy az abroncsok megfelelően működjenek.”

Magnussen a verseny első szakaszában a nyolcadik helyen volt, azonban a második kiállás után beragadt Carlos Sainz Jr. mögé, majd a futam végén összeakasztotta a bajszát Kvyattal, így pedig visszacsúszott a 14. helyre. „Bosszantó, hogy mindkét autónkkal szerezhettünk volna pontot, ez így elég kiábrándító” – nyilatkozta a dán versenyző. „Beleadtam mindent, amit csak tudtam. Ha mindketten tudtunk volna pontot szerezni, akkor ez egy remek eredmény lehetett volna számunkra. Nagyon csalódott vagyok, hogy ez végül nem így alakult.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top