Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

Grosjean szerint többet érdemelt volna a csapata

Fotó: Facebook (Romain Grosjean)

A Haas versenyzője, Romain Grosjean igencsak frusztrált volt a Japán Nagydíj után: a francia pilóta úgy gondolja, hogy csapata megérdemelte volna a pontot, amiről csak egy hajszál híján maradtak le.

Az amerikai istálló igencsak kedvező pozícióból vághatott neki a vasárnapnak, hiszen a szezon során először mindkét Haas pilóta bejutott a szombati kvalifikáción a Q3-ba.

Grosjean a hetedik helyről rajtolhatott, azonban a startnál ki kellett kerülnie Nico Hülkenberget, az incidens miatt pedig a kilencedik helyre csúszott vissza, majd a futamot tizenegyedikként fejezte be a francia, aki két kiállásos taktikán volt, míg az előtte végző Williamsek mindössze egyszer álltak ki a bokszba. Grosjean – aki idén hetedszerre végzett ebben a pozícióban – egyébként mindössze egy másodperccel volt lemaradva az előtte haladó Valtteri Bottastól.

„Szenvedtünk az első etapban a lágy gumikon, ami nagyon szemcsésedett. De amikor az autó szárnyalt, az nagyon jó volt, voltak remek előzéseim.

Szerintem még soha nem voltam ennyire frusztrált egyetlen verseny után sem. Sokkal többet érdemeltünk ennél. Sokkal gyorsabb voltam, mint a Williamsek.

Kiállhattunk volna az utolsó etapban korábban is, mindezek ellenére a tempónk csodálatos volt. Ez sok reményre ad okot a jövőre nézve. Optimista vagyok a frissítésekkel és az autó tempójával kapcsolatban” – nyilatkozta Grosjean.

A következő verseny a hazai futama lesz a Haasnak, hiszen a száguldó cirkusz mezőnye Amerikába látogat.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top