Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Pozitívak a tesztek után a Hondánál

Fotó: Facebook (McLaren)

A McLaren motorszállítója, a Honda vezetősége biztos abban, hogy megtalálták a helyes irányt s jó úton haladnak – a pozitív következtetésekre a Bahreini szezonközi tesztek után jutottak.

A Honda Bahreini Nagydíj hétvégéjét összesen négy MGU-H probléma nehezítette – az istálló belga versenyzője, Stoffel Vandoorne pedig el sem indult a futamon víznyomásproblémák miatt.

A futam utáni teszt sem kezdődött zökkenőmentesen a japán gyártó számára, ugyanis az első napon a fejlesztőpilóta, Oliver Turvey mindössze két kört tudott megtenni miután vízszivárgást észleltek az ERS-ből.

Az utolsó nap végül pozitívan zárult a McLaren-Hondának, mivel Vandoorne 81 problémamentes kört tudott teljesíteni, mindemellett sikerült a negyedik helyen zárnia.

„Miután a Bahreini Nagydíjon szembesültünk az MGU-H problémákkal, mindannyian arra fordítottuk az energiáinkat, hogy elemezzük a problémákat a teszt előtti rövid időben” – nyilatkozta a Honda főmérnöke, Satoshi Nakamura. „Ezen analíziseket alapul véve átmeneti ellenintézkedéseket hajtottunk végre az erőforrásainkon, és úgy gondoljuk, hogy a szerdai események után meg tudjuk erősíteni a helyzetünket.”

„Továbbá némi előrelépést is tettünk az erőforrás beállításait illetően annak érdekében, hogy jobb vezethetőséget érjünk el és csökkentsük a vibrálásokat.”

„Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a McLaren-Honda csapatában, hiszen fáradhatatlanul dolgoztak éjjel-nappal még a kemény versenyhétvége után is.”

„Igaz, hogy a teljesítmény szempontjából még a versenytársak mögött állunk, azonban biztosak vagyunk abban, hogy a helyes irányba haladunk és hisszük, hogy még több potenciál rejlik bennünk.”

„Tovább folytatjuk a fejlesztéseket és felhasználunk minden információt, amelyet a tesztek során gyűjtöttünk, annak érdekében, hogy minél előbb áthidaljuk a köztünk és a versenytársak között lévő szakadékot.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top