Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (McLaren)

Szeptemberben dőlhet el a Honda jövője

Fotó: Facebook (McLaren)

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier úgy fogalmazott, hogy a csapat szeptemberben fog dönteni arról, hogy jövőre ki lesz a motorszállítójuk, ugyanis a 2018-as autó tervezésének ekkor állnak neki.

A McLaren 2015-ben kezdett el ismét együtt dolgozni a Hondával – a japán gyártó egyébként ekkor hat év kihagyás után tért vissza a királykategóriába. Az együttműködés igencsak biztatóan indult, ugyanis a két cégnek már korábban, a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején volt közös F1-es projektjük, s igencsak szép sikerek születtek akkor a „házasságból”.

A felmelegített „káposzta” azonban ebben az esetben sem olyan, mint volt: a McLaren-Honda messze nem hozza a várt eredményeket, a legjobb helyezésük egy ötödik hely, illetve jelenleg a kilencedik helyen vannak a konstruktőri bajnokságban, a pilótáiknak pedig folyamatosan meggyűlik a bajuk a 2017-es erőforrásokkal.

A McLaren képviselői idén már nem fogták vissza a dühüket, többször is nyilvánosan kritizálták a Hondát, és hangoztatták, hogy készek felbontani a megállapodást és új motorszállítót keresni 2018-ra, azonban a Honda vezetősége többször is jelezte, hogy szeretné továbbra is folytatni az együttműködést a wokingiakkal.

A határidő azonban vészesen közeleg, így a McLarennek is végre el kellene döntenie, hogy mit is akar – ezzel kapcsolatban pedig Boullier is megszólalt legutóbb, aki kiemelte, hogy már szeptemberben el kell kezdeniük dolgozni a jövő évi erőforrásokon, ezért is bír rendkívüli fontossággal az, hogy minél előbb döntés szülessen.

„Tavaly hatodikok lettünk, azonban nem lehetünk boldogak és elégedettek a helyzetünkkel, valamint a megbízhatóságunkkal és teljesítményünkkel” – körvonalazta a csapat jelenlegi helyzetét Boullier. „Ha meg kellene fogalmaznom, hogy hol tart a csapat a szezon fele után, akkor azt mondanám, hogy keményen dolgozunk azon, hogy helyrehozzuk a dolgokat.”

„A tavalyi versenyképességünket és teljesítményünket figyelembe véve nagyon motiváltak voltunk, hogy idén jobb munkát végezzünk, de a jelenlegi helyzet nem az, ahol mi lenni akarunk. Egyáltalán nem lehetünk elégedettek.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top