Keresés
Close this search box.

Vettel remekelt az időmérőn

 

Az olasz nagydíj szabadedzésein Vettel rendre az élen végzett, ezért egyértelműen ő volt az időmérő favoritja is. Azonban a monzai pályán mind a Ferraritól, mind a Mercedestől remek teljesítmény volt elvárható.

Az olasz nagydíj szabadedzésein Vettel rendre az élen végzett, ezért egyértelműen ő volt az időmérő favoritja is. Azonban a monzai pályán mind a Ferraritól, mind a Mercedestől remek teljesítmény volt elvárható.

Ez utóbbi feltételezést viszonylag hamar igazolta a Ferrari, és Alonso személyében a keményebbik keveréken hamar 1:24-es időt ment, de sokáig nem vezette a mezőnyt, mert Vergne, a Toro Rosso pilótája állt az élre. Hamilton első mért köre csak a harmadik helyre volt elég, bár az angol hamarosan javított, de Vettel második mért körével mindenkit maga mögé utasított. A német világbajnok idejével az első szakasz végéig már senki nem tudott harcba szállni. A kisebb csapatok közül a Williams belső párbaját ezúttal Maldonado nyerte és jutott tovább, míg csapattársa hibázott és nem került a legjobb 17-be.
A második szakaszban már előkerültek a lágyabb keverékek, ami úgy tűnt már jobban fekszik a Ferrarinak, hiszen Alonso és Massa egy első és egy második hellyel vetette magát észre röviddel a kezdés után. Vettel azonban még magasabbra tette a lécet, és a mezőnyből elsőként 1:23-as időt autózott, amelyet az edzés végéig senki nem tudott utána csinálni. Feltűnő volt a Toro Rosso remek szereplése, hiszen mindkét pilótájuk bekerült a legjobb 10-be. Hamilton meglepő módon szintén kiesett, de egy lassításból kiderült, Sutil csúnyán feltartotta őt a Parabolicában. Ez az esett nyilván nem fogja pozitív irányba mozdítani amúgy sem túl jó viszonyukat. A Lotus kiábrándító teljesítményt nyújtott, és mindkét pilótájuk kiesett a második szakaszban. Úgy tűnik, hirtelen a McLaren és a Toro Rosso is beelőzte az arany-fekete istállót.
A Q3-ban a Ferrari ismét megpróbálta eljátszani a szokásos szélárnyék-játékot Massa és Alonso között, de mintha Massa ebben nem igazán lett volna partner. Eközben Webber egy 1:23-as idővel adta meg az alaphangot. Erre Vettel egy kőrrel később már egy 1:23:8-as idővel kontrázott rá. Az utolsó gyors körökben Alonsót hiába próbálták Massa közelébe kergetni, a brazil egyszerűen gyorsabb volt a spanyolnál, így a szélárnyák-trükk nem jött össze. A Red Bullok közelébe nem ért fel senki, rajtuk kívül senki nem futott 1:23-es időt. Az időmérő bombameglepetése Nico Hülkenberg lett, aki a harmadik helyre kvalifikálta a Saubert. Massa és Alonso csak a negyedik és az ötödik helyen végzett. Ricciardo, aki jövőre Vettel csapattársa lesz a hetedik helyen végzett. Ezzel kapcsolatban nem lehet nem észre venni, hogy a Toro Rosso mindkét pilótája befért a top 10-be, ami eddig nem volt jellemző a Red Bull fiókcsapatára. Lehet, hogy Ricciardo elvesztése miatt a nagy testvér némi technikai fejlesztéssel vígasztalja a kisebbik bikákat?

  1. S. Vettel – Red Bull
  2. M. Webber – Red Bull
  3. N. Hülkenberg – Sauber
  4. F. Massa – Ferrari
  5. F. Alonso – Ferrari
  6. Rosberg – Mercedes
  7. N. Ricciardo – Toro Rosso
  8. S. Perez – McLaren
  9. J. Button – McLaren
  10. J. Vergne – Toro Rosso

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top