2022 hungary grand prix, saturday steve etherington

George Russell: „A mostani péntekünk volt a legnehezebb ebben a szezonban”

George Russell szombaton megszerezte élete első pole pozícióját a Hungaroringen. Habár bőven van oka az örömre a britnek, azonban azt hangsúlyozta, hogy nem magára, hanem a csapatra gondol elsősorban.

A csapatnak ez egy hatalmas dolog. A mostani péntekünk volt a legnehezebb ebben a szezonban. Itt voltunk egészen este 11-ig, törtük a fejünket és kicsit a padlón voltunk. Elveszettnek éreztük magunkat. Ezek után pedig 24 óra múlva itt vagyunk és megvan a pole, ez egy rendkívül jó érzés, főleg annak tekintetében, hogy min mentünk keresztül aznap este. Tudom, hogy nem jár pont a kvalifikáción, azonban ez az eredmény számunkra – szerintem – hatalmas.”

Arra a kérdésre, miszerint miben lett más az autó a pénteki szabadedzéshez képest, azt felelte, hogy az utolsó kör tökéletesre sikeredett. És hogy mennyire is érezte jónak? „Talán úgy is fogalmazhatok, hogy jobb volt, mint Spa-ban, de nem tudom. Nem tudom, hogy azt, amit Spa-ban és a mostani körnél éreztem, ahhoz hasonlót fogok-e még érezni kvalifikáción, mivel ez az első pole-om, csapatként pedig nagyon szenvedtünk. A Williamsnél pedig nagy volt a lemaradásunk, szóval ott és akkor megszerezni a második rajthelyet hatalmas dolog volt. De tudod, erről szól a versenyzés. Ezért kelek fel minden nap, világbajnok szeretnék lenni.

Amikor kijössz egy körre és elkapod a ritmus, akkor a többi magától adódik. Szerintem egyébként mindenki küzdött az abroncsokkal. Mi a pálya összes részét kipróbáltuk, és szerencsére az utolsó kör jól sikerült számunkra.”

A 24 éves brit versenyző azt is elárulta, hogy nem tudja, mire számíthat a mai versenyen. „Végeztünk változtatásokat az autón, az időjárás pedig változik, sokkal hidegebb lesz a futamon. A pénteki teletankos tempóm a legrosszabb volt, amit valaha tapasztaltam, míg a Ferrari jónak tűnik, viszont a győzelemre fogunk törekedni.”

(Nyitókép: Mercedes AMG F1 / Steve Etherington)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top