Keresés
Close this search box.

MVM Melges 24 Nyílt Országos Bajnokság

Október 1-én a hajók felmérésével megkezdődött az MVMM Melges 24 Nyílt Országos Bajnokság

Október 1-én a hajók felmérésével megkezdődött az MVMM Melges 24 Nyílt Országos Bajnokság, az idei utolsó balatoni nemzeti bajnokság. Az első futamra szerdán, október 2-án 11 órakor kerül sor és a verseny október 6. vasárnapig zajlik.

A Melges 24-es a magyar vitorlázás egyik legaktívabb sporthajó osztályává vált az elmúlt években. Magyarország és a Balaton fokozatosan bekerülve a Melges 24 vérkeringésbe, egyre fontosabb szerepet játszik az hajóosztály életében. A magyar flotta már 14 hajót számlál, a versenyek mind színvonalasabbak. Tavasszal az MVM SE a European Sailing Series elnevezésű EUrópa Kupa versenysorozat első állomásaként rendezte az MVM Balaton Melges 24 Regattát. 2014-ben Európa-bajnokság is lesz a Balatonon, amire kiváló próba és felkészülési lehetőség volt az Európa Kupa verseny, amint az a most kezdődő bajnokság is.

Az MVM SE vitorlás klub 2012-13-ban a versenyek rendezésében az egyik legaktívabb balatoni egyesületté vált. Tavaly lebonyolították le az Asso99 Európa Kupát és magyar bajnokságot, és a Melges 24 bajnokságot. Emellett számos kishajós versenyt illetve egyedülálló, mindenki számára nyílt edzőtáborokat szerveztek, amelyeken legjobbjaink, például Vadnai Benjaminn U18 világbajnok és Berecz Zsombor olimpikon vitorlázók adták át tudásukat a fejlődni akarók fiataloknak és idősebbeknek. Idén az említett MVM Balaton Melges 24 Regatta mellett a Koloska Marinában került sor az MVM Magyar Utánpótlás Bajnokságra, majd az MVM Finn Országos Bajnokságra.

A Melges 24 Országos Bajnokságon 14 hajó vesz részt, köztük egy szlovák egység, amelynek csapatában ott van az egyik legjobb cseh versenyvitorlázó Michal Hruby.

A futamokról, eseményekről rendszeres beszámolókat küldünk.

A versenyen nagyfelbontású, szerkesztőségi célra szabadon felhasználható fotók is készülnek, illetve az MVM támogatású versenyeken megszokott módon forgat és kisfilmet készít a VitorlásTV.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top