Keresés
Close this search box.
f1 grand prix of hungary previews

Mi teszi különlegessé a Hungaroringet? – Pilóták válaszoltak erre a kérdésre

A Hungaroring több szempontból is különleges – nem csak azért, mert rengeteg bejelentést ekkorra időzítenek (például: Sebastian Vettel visszavonulása), hanem azért is, mert rengeteg pilóta kedvence. A csütörtöki sajtótájékoztatón tették fel a kérdést: mégis mi teszi ezt a pályát annyira különlegessé?

Egy rendkívül technikás pálya” – felelte Max Verstappen. „Ha vétesz egy hibát az egyik kanyarban, főleg a második szektorban, akkor nem leszel megfelelő pozícióban a következőre. Igazából a kanyarok megfelelő kombinációja tesz ilyenné.”

Azt hiszem 2010-ben voltam itt először” – tette hozzá a Ferrari pilótája, Carlos Sainz, aki kiemelte, hogy amikor a Formula BMW-ben tesztelt akkor privilégiumként élte meg azt, hogy olyan pályákon koptathatja az aszfaltcsíkot, ahol a Forma-1-es hősei is köröztek korábban. „Még akkor is különleges volt itt vezetni, hogy csak egy szimpla kis együlésesben ültem. Ezek az első körök egyébként tényleg nagyon különlegesek, hiszen ekkor gurulsz először egy rendes Forma-1-es pályán az aszfaltcsíkra. Én egyenesen a gokartból jöttem, és a Hungaroring volt az egyik első olyan pálya, amin közelebb érezhettem magam a Forma-1-hez. Mindig élmény itt vezetni, mindig is szerettem ezt a pályát, igazi, kicsit becsapós a versenyen, de az időmérőn tökéletes.”

És vajon idén jobb lesz a verseny a 2022-es autókkal? „Igen, így kellene lennie” – válaszolta határozottan Sainz. „Eddig minden verseny legalább egy kicsit, de volt olyan, ami sokkal jobb volt.” Sainz azzal zárta a gondolatait, hogy mindig a győzelemre hajt, és ezen a hétvégén is azon lesz, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson fel.

George Russell egy héttel ezelőtt csapattársával és egyben gyerekkori hősével, Lewis Hamiltonnal állhatott dobogóra. Érdekesség, hogy még 2009-ben készült egy fotó róla és Hamiltonról, ami megosztásra került a Mercedes hivatalos Instagram-oldalán a friss dobogós képpel. „Egy kedves emlékeztető volt, repül az idő” – nyilatkozta Russell. „Úgy emlékszem rá, mintha csak tegnap lett volna, találkozni Lewisszal, aki egy szuperhős volt számomra akkoriban. Ez már 13 évvel ezelőtt volt. Meg kell élned minden pillanatot, napot, meg kell ragadnod minden lehetőséget, versenyt és mindenből a lehető legtöbbet kell kihozni, mert az idő gyorsan telik. Az ilyen képek pedig emlékeztetnek erre.”

És ő hogyan is vélekedik a Magyar Nagydíjról? „Szerintem az egyik legjobb emlékem innen 2017-ből származik, amikor először vezethettem Forma-1-es autót. Emlékszem az érzésre, hogy milyen volt az autó ereje. A GP3-ból érkezve nem is tudtam először feldolgozni a sebességet. Hihetetlenül meleg volt, majdnem 40 fok, a szemeim teljesen véreresek voltak, szerintem az erő és az izzadtság miatt. Ez volt az első, amikor megízlelhettem, hogy milyen Forma-1-es autót vezetni és motivációt is adott.”

(Nyitókép: Red Bull Content Pool – Mark Thompson/Getty Images)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top