alicepowell

W Series: Alice Powell rajtol az első helyről a Hungaroringen

Alice Powell megszerezte idei első pole-ját a W Seriesben, így a ma délutáni futamon az első helyről rajtolhat.

Nagyszerű, hogy meg tudtam szerezni a Bristol Street Motors első pole-pozícióját” – nyilatkozta a 29 éves pilóta, aki W Series-es karrierje során már harmadszor rajtolhat az első rajtkockából. „Nagyon keményen megdolgoztak ezért. Csináltunk egy pár változtatást a harmadik szabadedzés óta, és szerintem mindegyik a segítségünkre volt. Nagyon boldog vagyok, de esős verseny lesz, szóval meglátjuk, érdekes lesz. Egész jól mentünk itt tavaly.

És hogy mi lesz a kulcs a futamgyőzelemhez? „Szerintem jó rajtot kell vennem, de nem lehet előre tervezni vagy jósolni, az időjárás állandóan változik.”

A második helyről rajtoló Beitske Visser elégedett volt a teljesítményével, aki hozzátette, hogy az időmérőt azért némi változások befolyásolták. „A pálya teljesen más volt a kvalifikáción a reggeli állapotához képest, de ez mindig így van, ha F1-es autók után gurulsz pályára, szóval ehhez alkalmazkodni kell. Meglátjuk, hogy milyen időnk lesz a futamon, de biztos vagyok abban, hogy jó verseny lesz. Engem nem érdekel, hogy száraz vagy esős futamunk lesz. Maga a pálya fizikai szempontból oké, viszont mentálisan megterhelő és nagyon könnyű hibát véteni.”

A W Series futamára előreláthatólag ma délután, 14:40-kor kerül sor a Hungaroringen.

(Fotó: W Series)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top