Keresés
Close this search box.

Kardos Norbert: Kölcsön motorral is dobogó!

blank

A mezőkövesdi repülőtér adott otthont az Extrém Nap a Bázison – Újratöltve! névre keresztelt autós/motoros rendezvénynek.

 

 Ott a szlalom és a drift megszállottjain kívül a quad sport elkötelezett hívei is próbára tehették tudásukat a Magyar Nemzeti Quad Short-Track és UTV bajnoki futam 1. fordulójában. A Speed Rally Team quad versenyzője, Kardos Norbert ismét egy előkelő, 3 hellyel tért haza.

Szia Norbi, a hétvégén Mezőkövesden a Short Track versenyen álltál rajthoz. Vártad már ezt a futamot?
– Sziasztok! Igen, nagyon vártam, mivel már az év fele eltelt, és eddig nem volt bajnoki Short Track futam.
Ez volt a Magyar Nemzeti Quad Short-Track és UTV bajnoki futam 1. futama. Milyen kategóriában álltál rajthoz?
– Prestige kategóriában álltam rajthoz, csak úgy, mint tavaly. Az éven viszont már sokkal keményebb ellenfelekkel kellett megküzdenem.
A motorod hogy bírta a megmérettetést? Volt valami technikai problémád?
– Ezelőtt nem volt problémánk, természetesen most, az első bajnoki futamon lett. Már a szabad edzés folyamán kifújta a henger a talp tömítést. Nem akartam kínozni, így félre tettük. A párom is rajhoz állt ezen a versenyen, így az Ő rózsaszín quadjával folytattam. Ez a motor viszont nincs 100%-ban short track-re felkészítve, és abszolút nincs rám állítva. Hab a tortán, hogy a Yamaha felépítése nekem kicsi, így sokat szenvedtem vele.
Mi a véleményed a pálya nyomvonaláról, és a minőségéről? Ha jól tudom, most locsolva volt, hogy ne legyen akkora por.
– A pálya megint tökéletes volt. Nagyon technikásra sikerült a nyomvonal, valóban izgalmas volt rajta menni. Jót tett a locsolás a pályának, sokkal élvezhetőbb volt a nézőknek és a versenyzőknek egyaránt.
Milyen eredménnyel sikerült hazatérni a versenyről?
– A 3. helyen sikerült így zárnom. Remélem még lesz több verseny, hogy tudjak javítani, és év végén egy előkelőbb helyen végezni!
Mennyire volt erős a mezőny? Kellett küzdeni?
– Nagyon erős volt a mezőny, brutális gépekkel. Azt gondolom, hogy igazán komoly kihívás itt helyt állni!
Hol láthatunk legközelebb rajhoz állni?
– Legközelebb a Dagonya Extrém Fesztivál keretein belül megrendezett Short Track OB 2. futamán állok rajthoz, addig a motor hibáit orvosoljuk.
Köszönöm szépen Norbi!
Én is köszönöm! Valamint szeretném megköszönni Édesapámnak, Páromnak, és partnereinknek is, nélkülük ez nem jöhetett volna létre!

Reklámpartnereink:
Fuky-Csoki, Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Getz András E.V., Fun Carter Kft., Moon42 Kft., Megmozgatunk Kft., Lajosházi Csaba E.V., Golf Kft., Fémtiszta Kft., Atoz Híradástechnika Kft., I.E.J. Zrt.

Szöveg: Varga István
Fotó: Koppány Dávid

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top