Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Újra indulna a vb-n Gyutai Adrián

Fotó: Facebook (Gyutai Adrián)

Annak ellenére, hogy elhagyta korábbi csapatát, Gyutai Adrián szabadkártyával a világbajnokság, vagy a Supersport-vb valamelyik olaszországi futamán is rajthoz állna – mindemellett pedig természetesen idén is koptatni fogja az aszfaltot a gyorsaságimotoros olasz bajnokság Supersport 600-as kategóriájában.

A 25 éves motorversenyző menedzsmentjének csütörtöki közleménye szerint a pilóta a hétvégén Misanóban teszteli az idei versenygépét, egy Honda CBR 600-at, s ebben a szezonban is a Dunlop gumigyártó cég egyik élversenyzőjeként vesz részt az olasz bajnoki futamokon.

Gyutai tavaly szeptemberben bemutatkozott a világbajnokság Moto3-as kategóriájában Misanóban, a San Marinó-i Nagydíjon, s 13. lett a 40 fős olasz bajnoki mezőnyben, idén pedig szeretné megnyerni utóbbi sorozatot.

„Boldog vagyok, hogy a Dunlop méltónak talál a további együttműködésre, mivel tavaly is sok segítséget kaptam tőlük, elég, ha csak a Moto3-as vb-futamra gondolok” – idézte a közlemény a paksi motorost. „Ha minden jól alakul, akkor idén nagyon jó eredményeket érhetünk el, közös cél, hogy bajnok legyek Olaszországban.”

A Korda Racing tulajdonosa, Korda Erik azt mondta, nincs eredménybeli elvárásuk Gyutaival szemben, csak abban akarnak segíteni, hogy a versenyző elérje kitűzött céljait.

„Bízunk benne, mert tudjuk, hogy nagyon gyors pilóta, hiszen az év legeredményesebb magyar motorosa címet, vagy épp a világbajnoki rajthoz állást nem adják ingyen” – mondta Korda Erik.

Az olasz bajnokság május közepén kezdődik Vallelungában, majd Mugello, Misano, Imola és újra Mugello következik. Minden hétvégén két futamot rendeznek, így a végső sorrend tíz verseny alapján alakul ki.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top