Keresés
Close this search box.

Nigel Lamb utoljára szerepel a Red Bull Air Race mezőnyében

blank

A lehetőségek városában, Las Vegasban kerül sorra a Red Bull Air Race idei szezonzárója. Az október 15-16-i futam nem csak azért lesz különleges, mert mindkét kategóriában egy olyan bajnokot avatnak, aki élete első Air Race világbajnoki címét viheti majd haza, hanem mert ez lesz Nigel Lamb utolsó versenye is egyben.

Ezen a hétvégén minden a száguldásról és az adrenalinról szól majd a Las Vegas-i Motor Speedway felett, amikor a világ legjobb pilótái idén utoljára szállnak versenybe a másodpercekért.

Az eredmény előre borítékolható, hiszen a német Matthias Dolderer egész évben bravúrosan szerepelt, így már Indianapolisban bebiztosította aranyérmét. Ez lesz Dolderer és a németek első Red Bull Air Race világbajnoki címe, és az első alkalom a sport történetében, mikor egy pilóta a szezon utolsó állomása előtt magáénak tudhatja a győzelmet.

A dobogó második fokát az ausztrál Matt Hall biztosította be magának, de a harmadik helyért még nagy küzdelem folyhat Las Vegasban. Egy biztos, Nigel Lamb élete utolsó Red Bull Air Race futamán mindent belead majd, hogy a szezont és karrierjét egy bronzéremmel zárhassa. Azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a jelenleg negyedik helyen álló brit pilótát, és a kilencedik helyen álló Kirby Chambliss-t mindössze 7,5 pont választja el egymástól. Így nekik és a közöttük álló 4 másik pilótának is egyforma esélye van a dobogós helyezésre.

A Challenger Class mezőnyben is izgalmas futamra számíthatunk. A verseny nagyon szoros az élmezőnyben, mivel a tabellát vezető, feltörekvő tehetségek között senki nem végzett még az összesített pontlista legelején, így bárki lesz is a nyertes, Doldererhez hasonlóan élete első világbajnoki címét nyerheti meg most vasárnap.

Mielőtt 2016-ban végleg leeresztik a pilonokat, a Las Vegas Motor Speedway lelátói még utoljára megtelnek nézőkkel, akik testközelből figyelhetik, ahogy a versenyrepülők 370 km/órás sebességgel száguldanak a 25 méter magas kapuk között.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top