Keresés
Close this search box.

Az első éles bevetés!

blank

A múlt heti, nagyon nehéz, téli körülmények után, remélhetőleg valamennyivel kedvezőbb időben, egy nagyon kemény mezőnyben kell helytállnia a Várkonyi-Makai Hyundai i20 R5 triónak a 7. Rebenland Rallye-n, ami a Mitropa Kupa 2018-as első állomása egyben.

Várkonyi Szabolcs:
Nem sikerült túl jól a főpróba, remélhetőleg az előadás annál jobban fog. A pályák szerencsére teljesen ugyanazok, mint tavaly, így annak a feldolgozásával nem lesz gond, bár szinte mindenhol gyorsulnunk kell tavalyhoz képest. A mezőny keménysége sem változott, 16 R5-ös autó, 3 WRC és számos Mitsubishi lesz az ellenfél, amik az osztrák szabályok szerint 34-es szűkítővel mehetnek, tehát a mi ORC-s szabályaink szerint. A Gassner család is bekeményít, Gassner junior is indul, aki nem egy lassú pilóta. Így a Korda Racing R5-ös autóival velük próbáljuk felvenni a harcot, hisz a Mitropa Kupán belül van nemzetek harca is. A Hyundai i20 R5 remek, csak nekem kell hozzászoknom. Mindenesetre nagyon várom a versenyt, ami az egyik nagy kedvencem a Mitropa versenyei közül. Az elsődleges elvárásom a Mitropa első 3-ban végezni, de jó lenne a top 10-ben is az összetettben.

Makai Gergely:
Nagyon várom a versenyt, végre idén nem minden új, hanem ismerős helyekre megyünk, ez mindenképpen megkönnyíti a helyzetünket akkor is, ha az autó új számunkra. Már a múlt heti versenyem sem izgultam, nem úgy, mint tavaly, szinte minden verseny előtt, sokkal magabiztosabban állok a navigáláshoz, remélem ez látszani fog a teljesítményünkön. A pályák szenzációsak, a mezőny és az autónk úgyszintén, már csak az időjárásnak kéne hozzátennie a magáét ahhoz, hogy ismét egy remek verseny legyen a Rebenland Rallye és a tavalyinál is jobb összetettbeli eredménnyel kezdjük az évet.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Carwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Hyundai Hungary, Garzonszépítők Kft.

Fotó: Ritmus ASE

– Hajósi Miklós –

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top