blank

G Nagy Zoli és a május elsejei KZ Invest Kupa

blank

Beszélgetés régi sporttársammal G nagy Zolival a május elsejei KZ Invest Kupa nyíregyházi fordulója előtt, ami a nyíregyházi autópiac területén lesz megtartva.

 

Soós Szabiék évek óta rendeznek autóverseny nyíregyházán. Hol éjszakait, hol nappalit. Mindegyiknek meg van a maga feelingje. Neked melyik jön be és miért?
– Mindegyik egyaránt tetszett, talán az éjszakai egy kicsit különlegesebb volt versenyzőként. A nappali viszont a nézők szempontjából sokkal jobb, jobban látható a pálya hátsó része is. Mostanában már nincs világítás az autómon, így nem igényel többletmunkát a felkészülés, mivel most nappali lesz.

Tudhatunk valamit a versenyautódról?
– BMW E36, 2012-től használom, azóta is folyamatos kisebb-nagyobb fejlesztések zajlanak. Eredetileg 3.2 M3 volt, majd 25-ös, 4000 V8, jelenleg ismét 25-ös, egy Rotrex C38 kompresszorral töltve. Nagyrészt utcai autókban is megtalálható alkatrészeket használok.

Viszel valakit autóztatni?
– Az első 1-2 futamban előfordul, hogy közeli ismerősöket kocsikáztatok, míg a pálya poros, utána már egyedül szoktam menni a súly miatt.

Ez a versenypálya driftelésre is alkalmas. Mennyire szeretsz keresztbe menni?
– Mivel ezen a versenyen időt mérnek, ezért mindenképpen időre, vagyis íven fogok autózni, de biztosan lesznek szép számban “csapatósak” is.

Mostanában rallycross versenyen láthatunk. Hogy sikerült a Húsvéti verseny?
– Egy műszaki hibáktól mentes versenyt tudtam teljesíteni. A versenytársak gondoskodtak róla, hogy sok (5) ütközésben legyek károsult, de ennek ellenére három előfutamból kettőt megnyertem, a harmadikon negyedik lettem, ezzel az előfutamokat összesítve is nyertem és a döntőbe is én láttam meg először a kockás zászlót. Jelenleg az elérhető maximális pontszámmal vezetem a bajnokságot.
Mint régi versenyző kiknek is tudod ajánlani a rendezvényt és miért?
– Amatőr versenyzőknek, licenceseknek, utcai autósoknak, anyuci autóját gyilkolóknak, egyszóval mindenkinek. Az utcai, bukócső nélküli autóknak manapság, szinte sehol sincs lehetőségük hivatalos, kulturált formában versenyezni, itt viszont igen. Valamint könnyű a pálya szélén állni, a tv előtt ülni és kritizálni a versenyzőket, itt mindenki megmutathatja, hogy hogyan kell azt csinálni. Nem nagy felkészülést igénylő verseny, mert minden futam után van lehetőség a felmerülő hibákat orvosolni és nem épülnek egymásra az eredmények. Vagyis ha valaki csak egy jó kört tud összehozni, attól még lehet akár első is.

Szurkoljunk közösen G Nagy Zolinak a május elsején megrendezésre kerülő KZ Invest kupán! Én ott leszek, és te?

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top