blank

Idén is összehoztuk a dobogót

blank

Ahogy egy évvel ezelőtt is, Prigyeni „Tiszák” Péter Apkó Andrissal a jobb1-ben abszolválta a Lyukóbánya – Parasznya szakaszon megrendezett sprintversenyt, azaz a MARB Északi régió 3. futamát, a Gobaldaru Rallye Sprintet.

Mennyire tetszett nektek az idei futam?

A verseny abszolút jó volt, sőt kiemelném és megköszönném a rendezőségnek a figyelmességét, amit a versenyzők felé mutatott, hiszen a szervizparkkal ellentétes oldalon, ahol hosszú a várakozási idő, szendvicsekkel, üdítővel, ásványvízzel és energiaitallal kínálták, várták az éhes és szomjas versenyzőket. Ez a viselkedés példaértékű. – mondta Peti

Ezzel teljes mértékben egyetértek, Európai színvonalú hozzáállást tapasztalhattunk és ez nagyon sokat jelentett a számukra. Köszönet a rendezőségnek. – tette hozzá András.

Hogy sikerült a pénteki teszt?

Nekem nagyon tetszett, élveztem, próbálgattuk az autót, hogy kijöjjenek a hibák, minden tekintetben megérte ez a kis teszt a verseny előtt. Nem beszélve, hogy szombat este is sikerült egy kis ráhangolódást intézni a vasárnapi futamra egy kis gokartozás erejéig, amit első helyezettként teljesítettem, nem kis lendületet adva ezzel a hétvégének. – említette Peti.

Eredményeteket tekintve, mint kategória 3. hely és kupa 2. hely elégedettek vagytok?

Számomra ez egy szép eredmény, nem a dobogó a fontos, hanem az, hogy épségben végigmenjünk a versenyen és beérjünk a célba, ez megtörtént és még helyezést is értünk el, ennél nem kell több. Mondtam is, ha ezen a versenyen valaki dobogóra áll az felér egy győzelemmel. Sőt Abszolútot tekintve 5. helyen végeztünk, ami szerintem ilyen óriási mezőnyben szép eredménynek számít. – fejtette ki Peti.

Én nem kertelek, részemről nem a részvétel, hanem a győzelem a fontos. Természetesen örülök a dobogós helyeknek, illetve abszolútban, akik előttünk végeztek nagyobb köbcentis versenyautókkal harcoltak, így minden körülményt összevetve, azt kell mondanom, hogy jól sikerült versenyt könyvelhetünk el ismét. – tette hozzá Andris.

Mi a helyzet a VFTS-el? Zabari versenyen problémák voltak vele, most hogy szuperált?

Az előző futamhoz képest óriási a fejlődést, hiszen beértünk a célba és még dobogós helyet is sikerült megszerezni, de azt kell mondanom, hogy volt még az autóban körülbelül 90%-os volt. – mondta Peti.

Véleményem szerint az autóban is volt még egy kicsi, de nem tudtuk 100%-osan kihasználni, illetve a pályán is el-elhagytunk még pár másodpercet, de összességében nem panaszkodhatunk. – egészítette ki Andris.

Melyik verseny lesz a következő idén?

A MARB Északi régió futamait terveztem a 2026-os évre, így ha úgy alakul, akkor a június utolsó hétvégéjére eső Kazár Rallyera esik a választás, de ez még elég képlékeny.

Köszönöm a riportot és gratulálok az eredményeitekhez!

Köszönjük elsősorban családjainknak a támogatást, Laca Systemnek, LCH-nak, illetve Ruszkai Rally Teamnek a VFTS-t és a szervizelést.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top