Keresés
Close this search box.

Sikeres bemutatkozó év után……

blank

 

A Ke-Ke Racing Team megalakulását két tapasztalt versenyző, Kenderesi Árpád és Keszthelyi Róbert kezdeményezte, akik mögött már több évnyi sikeres versenyzés áll. Az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy a rallye-sportot szerető tagok befogadó klubja legyen, egy olyan hely, ahol tisztán a rallye-sportra, az utánpótlás nevelésre, a sportbarátságra, a szabadidő hasznos és értelmes eltöltésére vágyók találhatnak egymásra. Az egyesület tagjai remélik, hogy létszámuk folyamatosan és rohamosan növekedni fog a jövő esztendőben is. Ezzel kapcsolatosan kérdeztük az egyesület egyik vezetőjét, Keszthelyi Róbertet:

Milyen céllal alapítottátok meg az egyesületet?
– Célunk az volt, hogy egy olyan egyesületet hozzunk létre, amit a rallye-t szerető, a versenyzés tisztaságát megbecsülő és a szabadidő hasznos eltöltésére vágyó embereket kapcsoljunk egy csapattá. Fontosnak tartjuk, hogy kivegyük a részünket az utánpótlás neveléséből, és olyan rendezvényeket hozzunk össze, ahol a sportbarátok versenyszellemben és baráti hangulatban lehetnek együtt. A visszajelzések alapján ilyen hangulatú rendezvényt sikerült a II-es Pécsi Autó és Motor Touning Találkozón belül rendezett Szlalom Show-n is összehoznunk. Reméljük, hogy a jövőben több ilyen rendezvényt sikerül talpra állítanunk, hogy Pécs újra a hazai autósport fellegvára lehessen.

Mesélj valamit magatokról, a tagokról!
– Pardi Katával tavaly még egy Skoda Feliciával láthattatok bennünket a versenypályákon, idén viszont a Ke-Ke Racing Team zászlós hajójaként egy saját építésű Opel Astrával próbáltuk egy kicsit meggyűrni az aszfaltot. Tavaly, ahogy idén is a legnagyobb versenyünk a Mecsek Rallye volt. Tavaly egy Felicia Kit-Carral, most pedig egy Opel Astra GSi Turbóval álltunk rajthoz. Az Opel a 2.0-es GSi motorral turbósítva, Wems-szel vezérelve és egy 5 sebességes tolókerekes váltóval szerelve igazi méregzsák lett.

Az idei szereplést már élesben gondoltátok?
– Nem, csak a tesztelés volt betervezve az új autóval, ami a lehetőségekhez képest nagyon jól sikerült. Sprintversenyeken gurultunk már az Opellel, de csak tesztjelleggel. A Mecsek Rallye-ra maradt a versenyautó 1. éles bevetése, ami nagyon jól alakult, nagyon jó tempót tudtunk autózni, és a végén egy biztos dobogós helyet veszítettünk el a kategóriánkban (P/14-2WD).

Mi történt veletek a Mecsek Rallye-n?
– Kicsit szomorúak vagyunk, de vigasztal, hogy nem a technika adta meg magát, hanem sajnos egy vezetői hibát vétve estünk el a dobogótól. Az utolsó szakaszon nekifutottam a szalagkorlátnak, és a sötétben már nem láttam volna kijönni a gyorsaságiról. Az autó amúgy jól szuperált, remélem, hogy versenyképes lett, és jövőre jól fogjuk magunkat érezni benne. Igen kellemeset csalódtunk, jobban teljesítettünk, mint azt vártuk volna!

Idén még látunk benneteket valahol?
– Igen, még talán egy Szilveszter Rallye szerepel a tervek között, jövőre pedig, ahogy lehetőségeink engedik, egy teljes Rallye2-es évadot szeretnénk teljesíteni! Köszönöm a csapatomnak, csapatvezetőnknek, Kenderesi Árpádnak és szerelőimnek, Kovács Rolandnak és Nirbach Viktornak, a csapatot segítő Mohar Tamásnak, a Ke-Ke Racing Team-nek és a támogatóinknak is! Keressetek minket a weben is: kekeracing.hu!

Fotók: Kovács Norbert

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top