Keresés
Close this search box.

Sikeres évkezdet

blank

SOLID Racing Team – Eger Rallye 2016. 04. 01-03.

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Mitsubishi Lancer Evolution IX.

Sikeresen teljesítettük az idei első versenyünket, az Eger Rallyt. 

A verseny egyik fénypontja a rajt ceremónia volt. Ennyi embert még nem láttam ilyen ceremónián. Ez volt az egyik oka, hogy ezen a versenyen induljunk, ne csak hírből halljuk, hanem meg is tapasztaljuk ezt az élményt. A másik ok a gyorsasági szakaszok voltak. Még nem indultam eddig Egerben ORB futamon, csak felvételről ismertem a pályákat, de a pályabejárás alkalmával megerősített, hogy jó döntés volt a versenyre nevezni.

Az első kört a kategória 12. helyén zártuk, ami lehetett volna jobb is. Mivel a kategória első 10 helyének egyikét tűztük ki célul, gyorsulni szerettünk volna. A szombati pályák karakterisztikája merőben eltért egymástól, így mi a hosszú, rossz minőségű pályákra koncentráltunk inkább. Igyekeztünk defekt nélkül lejönni ezekről a gyorsaságikról. A második körtől már új gumikkal gurultunk ki a szervizből, aminek köszönhetően fokozni tudtuk a tempónkat. Elkezdtük ledolgozni a hátrányunkat. A nap végére sikerült is a tervünk, így a 9. helyen vártuk a vasárnapi napot. Három versenyző volt előttünk a kategóriában, akik időben közel voltak hozzánk, ezért a vasárnapi célunk a kategória 6. helyének elérése volt.

A kezdő szakaszon látszott, hogy nem irreális cél, mivel a vasárnapi első gyorsaságin a 6. helyen álló versenyzőhöz képest a 25 másodperces hátrányunkból lefaragtunk 10 másodpercet. Szakaszról szakaszra gyorsulni tudtunk magunkhoz képest is, így a versenyt a kategória 6. helyén, és az abszolút 22. pozícióban teljesítettük.

Itt kell megemlíteni a szurkolókat, akik a rajt ceremóniától a verseny céljáig buzdították a versenyzőket. Több rajt várakozóban is támogatásukról erősítettek meg minket, ami jó érzéssel töltött el, öröm volt így elkezdeni egy gyorsasági szakaszt. Reméljük, ez a lendületük kitart a többi bajnoki futamra is, és szurkolásukkal sokat hozzátesznek egy versenyhétvégéhez.

A következő ORB futam Miskolc, ami sajnos kimarad a csapatunk számára. Egy hirtelen jött térdműtét keresztbe húzta a számításainkat, így erőinket átcsoportosítjuk egy következő megmérettetésre! Ez előreláthatólag a Szombathely környéki verseny lesz. A versenytársainknak jó versenyzést, a szurkolóknak jó szurkolást kívánunk a Miskolc Rallyera. – tette hozzá Kondella Péter

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.; FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Innovitas Közhasznú Nonprofit Kft.; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; RAIKER – www.raiker.hu ; Gigabit Kft – Next Generation Group; Hetényi Pincészet; Mastersoft Technologies Kft.; Nagy Béla e.v. – liftszerviz; Dokutech Center Kft.; Fest Group Kft.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top