Keresés
Close this search box.

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

blank

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

 

Gyuszóval beszélgettem.

 

 Opel Astra OPC, Citroen C2 R2 Max, és egy Lada 2107 pilótaülésében koptattad a gumikat váltott navigátorokkal.

A sajnos rövidre sikerült 26. HELL Miskolc Rally-vaé kezdődött a 2020-as Rally évad Tamás Gyula számára. Őszinte Részvétünk Tóth Zsolt családjának.

Az Eger Ralin Fajder Kata navigált neked, ahol sajna az utolsó gyorson búcsúztatok a kategória helyről. Mi is történt?
– Üdvözlök mindenkit! A szerviz után, ahogy kimentünk a második körre, meghibásodott a szervónk, így anélkül teljesítettük a második kört. Emiatt csúsztunk le a kategória helyről. 

Az I. Pálháza Ralin ami a II. Rally Hungary ERC futammal egy időben zajlott már Ábel László mondta neked az itinert. Itt M-Heros Team Kft. színeiben indultatok már. Itt csak két gyors adatott meg nektek. Átbeszélő problémátok is volt sajna. Miért búcsúztatok ideje korán a versenytől?
– Helyesbítek, nem ért véget a versenyünk, mivel le tudtunk jönni a gyorsról és a szervizben orvosolták a hibát. Nullásként tudtuk teljesíteni a versenyt. 

Következett a 24. TAXI4 Mikulás Rally Sztrakon Bence navigálásával. Ez egy murva verseny lett volna számotokra. Ez sem úgy alakult, ahogy szerettétek volna. Ideje korán fejeztétek be. Miért is?
– Sajnos a technika nem állt mellettünk, így a Mikulás rally-t nem tudtuk befejezni egy szenzor meghibásodása miatt. 

A Mikulás Rally után már az FRT.HU Kupán csapattál Bencével. 14 versenyzőből az előkelő ötödik helyen végeztetek. Itt a kiskunlacházi repülőtér aszfaltján terelgetted a Citroen C2 R2 Max-ot. Ennyire tetszett a verseny, hogy ilyen szép eredményt értetek el?
– Nem mondanám túl szép eredménynek. Az FRT-re tesztelni mentünk, hogy a fiúk tudják orvosolni a Mikulás rally-n adódott problémát.

A karácsonyi ünnepek levezetéseként a Kakucs Ringet választottátok. Hadra fogtátok a Citroent és a Lada 2107-es versenyparipátokat is. Itt a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán vettetek részt. Két autóval koptattátok az aszfaltcsíkot. Hogy éreztétek magatokat?
– A Kakucs Ring-et buliversenyként fogtuk fel, ezért is vittük magunkkal a jó öreg zsigulit.

Ezúton szeretnék sikerekben gazdag, boldog újévet kívánni minden rajongónak és versenyzőnek. Nagyon reméljük, hogy jövőre folytatjuk tovább!

Partnereink együttműködését köszönjük!

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top