Keresés
Close this search box.

Várkonyi Szabolcs: Szenzációs pályák várnak ránk!

Interjú Várkonyi Szabolcs rally versenyzővel.

 

Interjú Várkonyi Szabolcs rally versenyzővel.

Szeptember 11-12-én kerül megrendezésre Zágráb központtal a 41. INA Delta Rallye ahol a jól bevált Peugeot 208 R2 pilótaülésében te foglalsz majd helyet, míg
navigátorként párod, Mónika fogja diktálni az itinert.

Péntek délután az ünnepélyes rajtceremónia után két gyors vár rátok. Egy pályán mentek kétszer egymás után. Mennyire nehéz ez a szakasz?
– Szerencsére ez nem egy gumikerülgető városi szakasz, hanem majdnem igazi, élvezetes gyorsasági. Itthon is ilyet kéne rendezni nézőcsalogatónak, nem azt a sok versenyautónak nem való szlalom vackot, ami pl. utoljára is volt a Baranya Kupán.
A nehézsége annyi, hogy a parc ferme-ből kiállva nem nagyon van idő gumit melegíteni és mivel több kört kell menni, előfordulhat, hogy feltartanak.

Szombaton hat gyorson küzdhettek meg az idő és a sporttársak ellen. Kezdésnek egy 21 km-es szakaszt szántak a rendezők, majd egy rövidebb 11 km-es.
Korábban indultál-e már ezeken a gyorsokon, és hogy tetszett neked?
– Tavaly mentem már rajtuk és mondhatom, hogy szenzációsak. Van benne nagyon keskeny rész, nagyon széles, 1000 méter szintkülönbség, mégpedig úgy, hogy a gyors rajtja 0 méteres tengerszinten van, felmegyünk 1000 méterre, majd le is jövünk vissza 0 méterre. Mindez kiváló minőségű aszfalton, tempós gyorsaságikkal, még sincs lassító, mivel 100 méternél nem nagyon van több egyenes egyszerre.

Összességében a két nap kb 120 kilométert fogtok verseny körülmények között megtenni..
Hány pályafelírásból lehet mennetek, és elég-e az jó eredmény eléréséhez?
– Itt szerencsére nincsen korlátozva, mindenki annyit megy, amennyit elégnek érez, így ezzel nem lehet gond, bár aki még nem ment versenytempóban ezeken az utakon, még így is idő kell, amíg a versenyautóval megtalálja a megfelelő tempót.

Az AK Delta Sport egyesület versenyzője vagy, ilyenkor nagyobb az elvárás magaddal szemben, hogy hazai versenyen indulsz?
– Az én egyesületem a társszervező, így természetesen megpróbálunk nekik egy jó eredménnyel kedveskedni, bár biztosan nem lesz könnyű, hiszen a csapattársaink, Szilágyi Jani, Csányi Botival várhatóan ugyanolyan autóval áll rajthoz, így biztosan nagy harc lesz. Tavaly a Hondákkal Ők nyertek, remélem idén vissza tudunk vágni ezért.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top