Keresés
Close this search box.

Trófea lesen a Vadkutya

Ezer éve nem volt Fehérvár rally. 

Nedecki László – Kovács Géza
HBRK ASE
Lada VFTS
Fehérvár Rallye
2014.06.13.-15.

2012 Rally2 bajnokaként Miképp próbáltok ráhangolódni erre a nem hétköznapi kihívásra?
Sportolunk, futás erőnléti edzés, az autót megpróbáljuk beállítani az aszfalt és a murva közzé. Három különböző márkájú gumink, van ebből is többféle keménységű. Bízunk benne, hogy ennyi gumi közül ráérzünk majd a megfelelőre. Nem vagyok igazán murva menő, az aszfalt az jobban fekszik. Megpróbálunk a lehetőségekhez képest a legjobban menni. Lengés csillapítót tudunk állítani és rugót cserélni az aszfaltos futamokra.

Egy Lada versenyautóval, mekkora kihívás ezt a versenyhétvégét maradéktalanul teljesíteni, úgy hogy még 14-én délután, egy szuperspeciál is kerül megrendezésre?
A „VFTS szét ne ess” szlogenban bízunk, hogy kibírja a gyorsokat. Ez nem egy gyári versenyautó. A murvapályák eléggé elhasználják az autókat. Ha nem lesz nagy hőség, akkor nem fog túlmelegedni a motor, és jókat tudunk majd autózni. Téli autózást kell visszahozni az embernek, mert úgy vezetünk a murván, mintha a hóban mennénk. A Superspecial kimondottan nem jön be, ha sok néző lesz, akkor egy kis gumiégetést is be fogunk iktatni a nézők számára.

Ezer éve nem volt Fehérvár rally. Korábban indultál-e itt esetleg? Milyen céllal is vesztek részt?
Igen Várpalota és környékén anno, de az nagyon rég volt. Szeretnénk nyerni, és a hétvégét legjobban kiélvezni a navigátorrom Kovács Gézával, akivel már több mint tíz éve versenyzek. Vele lettem 2012 F1 kategória és a Lada kupa bajnoka.
Milyen versenyzési stílust szoktál képviselni?
Elég langyosan kezdek, aztán mikor látom, hogy sokat kaptunk a kategóriatársaktól akkor belegyorsítunk, magyarul megvadulunk és olyanok leszünk, mint a vadkutyák.
A Rally1-ben még nem értünk el kimagasló eredményt, a legjobb egy kategória harmadik hely volt. Itt a Rally1-ben rengeteg technikai hibával szembesültünk eddig. Másképp kell felkészíteni a szerviz csapatnak a versenyautót, mint Rallye2-re, mert itt sokkal több a versenykilométer. De nem csüggedünk, megpróbálunk felnőni a feladathoz.
Támogatók: Fram-Corr Kft, Incorr-Metál Kft, Hotel Ózd, Kék Kereszt kisállat Klinika, ISUZU Eger, Tyre trade Kft, Gyöngyösi Gumi Szerviz Ózd, Suzuki Kaiser Ózd.

– Hajósi Miklós –
www.hajoka.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top