Keresés
Close this search box.
matetamas

Motiváció a szereplés lehetősége a 200 méter magyar csúcstartójának

A 200 méteres síkfutásban magyar csúcstartó Máté Tamásnak hatalmas motivációt jelent, hogy lehetősége van kivívni a szereplést a budapesti atlétikai világbajnokságra.

Máté februárban a nyíregyházi fedett pályás atlétikai országos bajnokságon 20.75 másodperccel döntötte meg az országos csúcsot. Az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kiemelte, a téli felkészülését koronavírusos szövődmény nehezítette.

„Magamat is és az edzőmet is megleptem, egy váratlan eredményt értem el egy olyan felkészülésben, amiről mindketten tudjuk: lehetett volna sokkal jobb is” – fogalmazott Máté, aki 38 éves csúcsot döntött meg, és bár Nagy Istvánnal nem tudott beszélni, ugyanakkor elárulta: a korábbi rekorder gratulációja eljutott hozzá.

Kiemelte: „hatalmas motiváció és fantasztikus élmény” a csúcsdöntés, amely további motivációt jelent számára. Máté szombaton ciprusi edzőtáborba utazik, amely várakozásai alapján jó alapot jelenthet a vb-felkészüléshez.

Előre tekintve elmondta, sűrű versenyszezon áll előtte, a célja a pontgyűjtés, hogy részt tudjon venni a vb-n az egyéni számában. Hangsúlyozta, hogy a fedettpályás szezonhoz képest már most sokkal jobb formában van, így bizakodóan várja a kinti szezont. Noha annyi ember előtt, mint egy vb-n, még nem versenyzett, ez inkább motivációt, mintsem gátat jelent neki.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyalogló versenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

(Forrás: MTI, fotó: Facebook / Magyar Atlétika – Hungarian Athletics)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top