Keresés
Close this search box.
szogi istvan masz

Szögi István megdöntötte a fedett pályás 1 mérföld magyar rekordját az ostravai Silver-versenyen

Csütörtökön több kiváló magyar atléta is részt vett a csehországi Ostravában rendezett Czech Indoor Gala elnevezésű WA Silverkategóriás fedett pályás versenyen.

Szögi István 1 mérföldön állt rajthoz, és a hatodik helye mellé társuló 3:58.00 perces időeredményével új fedett pályás országos csúcsot állított fel a távon. Az eddig élő rekordot Tölgyesi Balázs tartotta 4:00.91-gyel még 1997-ből. A veszprémi SVSE-ben edződő Szögi ezzel már három benti rekordot tudhat magáénak, hiszen 1500 és 2000 méteren is övé a valaha volt legjobb magyar eredmény.

„Ezt a csúcsot is kinéztem egy-két éve, azonban Európában nem futnak gyakran mérföldet. Utoljára én is az Egyesült Államokban futottam. Ezért is örültem neki, amikor a menedzserem jelzett, hogy ez a táv is szerepel az ostravai programban. A futás eleje kicsit kaotikus, lökdösődés volt a rajtnál, ráadásul a nyulak is gyorsabban kezdtek. Aztán beálltunk egy jó tempóra, és úgy éreztem, hogy nagyot fogok tudni hajrázni. Ez sajnos nem sikerült annyira jól, mint szerettem volna, de összességében nem vagyok csalódott a szezonbeli első futásom után. Pláne úgy, hogy a múlt héten még pár napot lázasan feküdtem otthon, és kisebb sérüléssel is bajlódtam. A lényeg, hogy az isztambuli fedett pályás Európa-bajnokságra kerüljek minél jobb formába.”

További eredmények a versenynapról

Huller Dániel is szépen szerepelt 800 méteren. A VS Dunakeszi fiatalja 67 századra megközelítve egyéni csúcsát, 1:48.82-vel az ötödik helyen zárt.

A Debreceni SC-SI atlétái közül Kerekes Gréta és Szűcs Valdó 60 méteres gátfutásban volt érdekelt. Kerekes az előfutamában harmadik lett 8.14 másodperccel, majd a döntőben 8.12-vel a hatodik helyen ért célba. Szűcs ezúttal 8.03 másodpercet tudott, és futamötödikként nem került a fináléba. A rúdugró Klekner Hanga 432 centimétere, pedig a hetedik helyezést jelentette Ostravában.

(Forrás: atletika.hu, nyitókép: Adolf Horsinka  – Czech Indoor Gala 2023)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top