Keresés
Close this search box.
valogatott edzes

Dél-amerikai ellenfeleket kapott a magyar socca válogatott a Copa Américán

Kiderült, hogy mely válogatottakkal találkozik a nemzeti csapat a socca Copa Américán. A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség információi szerint a mexikói Cancúnban rendezendő kupán az E-csoportba kerültek a magyarok. Az ellenfelek között ott lesz Brazília, Peru és Nicaragua.

Izgatottan vártuk a sorsolást. Volt egy általam elképzelt álomcsoport, melyben ha meglepő is, de szerepelt a 2022-es világbajnok brazil válogatott. Már a csoportban találkozni egy igazán erős ellenféllel mindig hálás teher. Brazíliában születtem, természetes, hogy mindig is a terveim között szerepelt megmérettetni magam a honfitársaimmal, ez most ugyan csak a pályán kívülről, de sikerül, igazán színvonalas mérkőzésre számítok. Szívből remélem, hogy az általunk képviselt játékstílus tud majd meglepetést okozni a technikás futballt játszó dél-amerikaiaknak. Nem igazán ismerjük Nicaragua és Peru válogatottját, lesz miből felkészülnünk a következő napokban. Attól, hogy eme két ország nem socca nagyhatalom, ugyanolyan erős ellenfélnek számít, mint Brazília. Célunk természetesen a csoportelsőség, őszintén bízom a csapatomban, melyben a rutin ötvöződik a fiatal lendülettel, ami recept lehet a sikerre.” – összegzett a sorsolás után Roni Ribeiro Da Silva, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Csuhai Tibor elnök szerint nem a legerősebb csoportba kerültünk, és reális esélyünk van megcélozni a továbbjutást. „A brazilokat ismerjük, a budapesti vb-t ők nyerték, legutóbb az esseni világbajnokságon is játszottunk ellenük, azonban Peru és Nicaragua ellen is először lépünk pályára a Copa Américán. Egyenes ágon a két csoportelső jut tovább, de a legjobb harmadik együttes is folytatja a küzdelmeket.” – fogalmazott Csuhai Tibor, a Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség elnöke.

A torna résztvevői között ott lesznek többek között Anglia, Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile legjobbjai is.

A socca Copa Américát február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top