Keresés
Close this search box.
olimpia77

Tizenkét év után újra az olimpián

A magyar férfiválogatott a tatabányai olimpiai selejtezőn legyőzte Tunéziát és Portugáliát, így kijutott a párizsi ötkarikás játékokra.

„Sokszor mondtam, hogy olyanok vagyunk mint egy család, nagyon köszönöm, amit tett mindenki értünk, egészen hihetetlen, ami történt, köszönöm Magyarországnak, köszönöm a Szövetségnek. Egymásért küzdünk, nem számít, mi történik, mindent kiadunk magunkból. Pontosan ezt tettük az olimpiai selejtezőn is, elmondhatatlanul büszke vagyok a fiúkra. Magyarország most már az én országom is” – nyilatkozta a kijutás kapcsán Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

„Mindent beleadtunk, amit a nemzet megkívánt tőlünk – mondta el Bartucz László a válogatott kapusa. – 2024 előtt legutóbb 2016-ban szerepeltem a válogatottban, így most csak annyit tudok mondani: megérte minden munka, amit azóta befektetettem, hogy most itt lehessek.

„Óriási elégtétel számomra, hogy most elmondhatom, kijutottunk az olimpiára, 12 év után újra” – mondta el Lékai Máté, a válogatott irányítója.

„Azt hiszem, talán a gyerekeim születése óta nem voltam ilyen boldog, mint most, hogy kijutottunk az olimpiára – osztotta meg gondolatait Sipos Adrián. – Gyerekkorom óta erről álmodtam, és most valóra vált.

„A mostani kijutás élményét elviszem magammal egész életemben, ebben biztos vagyok” – tolmácsolta érzéseit Mikler Roland, a válogatott csapatkapitánya.

„A magyar férfiválogatott újra ott lehet az olimpián, hihetetlenül boldog vagyok, hogy ezt elértük – hangsúlyozta Imre Bence. – A norvégok elleni vesztes meccs után Chema Rodriguez azt mondta, hogy büszke ránk. Ezt soha nem fogom elfelejteni, sosem kaptam még ilyen élményt, ezért örökre hálás leszek.

„Óriási boldogság számomra az olimpiai kvalifikáció kivívása, 12 év után lehet ott újra a férfiválogatott a játékokon, nekem is föl kell dolgoznom a sikert, teljes szívemből gratulálok a fiúknak! – mondta el Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – A kijutás nem az elmúlt négy nap és nem az elmúlt egy év eredménye, ebben benne van az egész kvalifikációs időszak munkája, a játékosok, Chema Rodriguez szövetségi kapitány és az egész stáb győzni akarása, a Szövetség és a klubok minden erőfeszítése is. Aki ismeri a férfi kézilabda nemzetközi mezőnyét, tudja jól, mennyire nehéz kijutni az olimpiára, valóban csak a legjobbaknak sikerül, hiszen Európából Magyarországon kívül Franciaország, Dánia, Svédország, Németország, Norvégia, Horvátország, Spanyolország és Szlovénia lesz ott Párizsban, igazi sportági nagyhatalmak. Köszönet a játékosoknak, edzőiknek, nevelőedzőiknek, klubjaiknak, és nagy-nagy köszönet a szurkolóknak azért a támogatásért, amelyet az elmúlt napokban itt Tatabányán és az elmúlt években a csapat mögött állva nyújtottak. Szeretném megköszönni a kollégáimnak is azt a rendkívül professzionális munkát, amellyel megszervezték az olimpiai selejtezőt. A Tavaszi Kézi Üzemmódnak nincs vége, várunk mindenkit áprilisban Debrecenbe, hogy a női válogatottnak is kiszurkoljuk a párizsi repülőjegyet!

„A jelenlegi magyar férfiválogatott útja több mint négy éve indult, és eddig egy vb-5. és egy Eb-5. helyben, valamint egy sikeres olimpiai kvalifikációban csúcsosodott ki, amire igazán büszkék lehetünk – hangsúlyozta Nagy László, a férfiválogatott csapatvezetője. – Személyesen is nagyon boldog vagyok, hogy kijutottunk Párizsba, jelenleg még elhinni is nagyon nehéz, hogy sikerült!

„Mindenki becsülettel elvégezte a munkáját, köszönet ezért – emelte ki Novák András, az MKSZ operatív igazgatója. – Dicsőség és dicséret válogatottunknak, amiért élt a hazai rendezés esélyével, bravúrosan jutott ki az olimpiára, ezzel bearanyozta ezt a négy napot. Ugyanakkor hála minden közreműködőnek, házigazdának, a szövetség munkatársainak azért, mert minden igényt kielégítően megrendeztünk egy ilyen rangos és fontos versenyt, az olimpiai selejtezőt.

„Elképesztően fordulatos meccs volt a portugálok elleni utolsó selejtező-mérkőzés. Bevallom, a második félidő egy időszakában már majdnem feladtam, de szerencsére nem én kézilabdáztam, hanem ez a csodálatos csapat. Minden elismerésem, gratulálok!” – nyilatkozta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Olimpia: a harmadik kalapban a magyar válogatott

Múlt vasárnap mindhárom férfi olimpiai selejtező befejeződött, teljessé vált a tizenkettes párizsi mezőny. A nemzetközi szövetség, az IHF már nyilvánosságra is hozta a sorsolás előtt a kalapbeosztás.

A magyar válogatottat a harmadik kalapba helyezték, a németekkel együtt, így velük a mieink a csoportban biztosan nem találkozhatnak.

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai
1. kalap: Dánia, Spanyolország
2. kalap:  Horvátország, Norvégia
3. kalap: Magyarország, Németország
4. kalap:  Szlovénia, Franciaország
5. kalap:  Svédország, Egyiptom
6. kalap:  Argentína, Japán

A tizenkettes mezőny két hatos csoportra oszlik, mindkét hatosból négyen-négyen jutnak be a legjobb nyolc közé. Onnantól kieséses rendszerben, először a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem.

(Forrás és nyitókép: MKSZ.hu)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top