Keresés
Close this search box.

Bronzérmes az ifjúsági leány kosárlabdacsapat

Bronzérmet szerzett a leány kosárlabda-válogatottunk a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utolsó versenynapján, Utrechtben.

Bronzérmet szerzett a leány kosárlabda-válogatottunk a XII. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál utolsó versenynapján, Utrechtben.

A magyarok az oroszok ellen 80-61-re győztek, így válogatottunk a nyolc európai csapat között a harmadik helyen zárt. A torna során egyedül a csehektől szenvedtünk vereséget, az elődöntőben.

Judóban pénteken két magyar fiú és egy leány lépett tatamira. A +70 kilogrammosok közt Kárpáti Emese az első találkozó során brit ellenfelétől kikapott, így helyezetlenül zárt. Nem járt jobban a 90 kilogrammos Rudinszky Ádám sem, aki a második fordulóban maradt alul szlovén riválisával szemben. Fábián Attila (+90 kg) a második fordulóban lépett először küzdőtérre, ahol bolgár ellenfelét legyőzte, majd az elődöntőben nem bírt a hollanddal, így a reményágon folytathatta a küzdelmet, ahol a román versenyző jobbnak bizonyult nála, így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

A leány kézilabda-válogatottunk az 5. helyért léphetett pályára Svédország ellen. A két válogatott a selejtezők során már találkozott, akkor nem bírtak egymással. A zárónapon az első félidőben még csak egy góllal vezettek a skandinávok (13-14), de a végére elfáradtak a magyarok, akik 28-20 arányú vereség mellett 6.-ok lettek.

Pénteken késő délután még a tornászokért, atlétákért és az úszókért szurkolhatunk.

A XII. Nyári EYOF záróünnepségét pénteken este 20 órától rendezik.

(Fotók: Kovács Anikó és Pignitzky Dorottya/MOB)

Utrecht, 2013. július 19.

Magyar Olimpiai Bizottság, Sajtóiroda

 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top