Keresés
Close this search box.

Szilárd háttér a kecskeméti kosárlabdacsapat mögött

Negyedik közös szezonját kezdi meg a KTE Kosárlabda Klub Kft. és a Duna Aszfalt Kft., a felek ugyanis meghosszabbították a 2012 óta tartó névszponzori szerződésüket, így a kecskeméti csapat a következő bajnokságban is KTE-Duna Aszfalt néven szerepel.

 

Negyedik közös szezonját kezdi meg a KTE Kosárlabda Klub Kft. és a Duna Aszfalt Kft., a felek ugyanis meghosszabbították a 2012 óta tartó névszponzori szerződésüket, így a kecskeméti csapat a következő bajnokságban is KTE-Duna Aszfalt néven szerepel.

Az elmúlt három bajnoki szezon mindegyikében szerzett valamilyen érmet a KTE-Duna Aszfalt, legutóbb Magyar Kupa döntőt és bajnoki döntőt játszott, végül két ezüstéremmel zárta a bajnoki évet.
„Nagyon büszkék vagyunk a csapatra és nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk a KTE-Duna Aszfalt sikerének, hiszen 2013-ban felkerültek az A-csoportba, az előző szezonban pedig egészen az ezüstéremig jutottak. Reméljük, támogatásunk olyan biztos hátteret nyújt számukra, hogy jövőre újra ünnepelhetjük közös sikereinket” – mondta Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke és szóvivője.

A sajtóeseményen hivatalosan is bemutatták a csapat új edzőjét. Boris Maljkovic az előző szezonban a PEAC-Pécs női csapatának másodedzője és a juniorcsapat edzője volt. A szerb-magyar állampolgárságú 46 éves szakember a belgrádi egyetemen szerzett kosárlabda szakedzői diplomát, emellett fittness instruktori végzettsége is van.
1995-ben szerződött Magyarországra, a Paks játékosa lett. Később játszott a Debrecen, a Szolnok, a MAFC és a Nyíregyháza játékosaként. Játékosként Magyar Kupa aranyérme és bajnoki ezüstérme van. Boris Maljkovic szerződése egy plusz egy évre szól, segítője Forray Gábor és Goran Miljkovic lesz.

Választás komoly mérlegelés után

Stojan Ivkovic a jelenlegi magyar kosárlabdában pótolhatatlan. Éppen ezért a klub nem az ő helyettesét kereste, hanem olyan szakembert, akit be lehet illeszteni az itt működő klubmodellbe – a feladathoz keresett az itteni igényeknek és lehetőségeknek megfelelő személyt.

„Jogos igény volt, hogy maradjon meg a klub filozófiája, maradjanak meg azok az alapvető értékek, amelyek a KTE-Duna Aszfalt legfontosabb jellemzői: sok fiatal játékos; markáns, felismerhető csapatjáték; szerény, de hatékony gazdálkodás; szerethető, harcos, szimpatikus társaság, kézzelfogható jövőkép. Fontos volt, hogy egészséges munkamániás szakembert sikerüljön találni, aki a feladat elvégzése kapcsán tökéletesen motivált. Ezzel együtt pedig ne csak a saját karrierje legyen fontos számára, építse a klub jövőjét is. Úgy gondolom, sikerült megtalálnunk Boris Maljkovic személyében azt a személyt, akit kerestünk” – mondta Fazekas Mihály, a tulajdonosi tanács vezetője.

Fontos átalakuláson esik át a klub, hiszen ettől az évtől kezdve szervezetileg is a KTE-Duna Aszfalthoz tartozik az U21-es és az NB I B-s csapat. Fazekas Mihály hozzátette: „Az Akadémia vezetőivel együtt meghozott szakmai döntés alapján azt remélhetjük, hogy az U21-es, az NB I B-s és a felnőtt csapat közötti szoros kapcsolat alapján minél hamarabb felkészülnek a fiatalok azokra az igényekre, amelyeket a felnőtt élvonal támaszt a játékosokkal szemben. Ezek alapján a három csapat szakmai munkájának irányáért Boris Majkovic, és az általa vezetett edzői stáb felel, az NB I B-ben és az U21-ben szereplő csapatot a korábbiakhoz hasonlóan Forray Gábor irányítja.”

(Pesti Viktória)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top