Keresés
Close this search box.

Sajtótájékoztató – Közel 150 versenyzőt várnak Székesfehérvárra

blank

Harminc nemzet 82 férfi és 66 női versenyzője indul Székesfehérváron a jövő keddtől augusztus 14-ig sorra kerülő junior öttusa-világbajnokságon.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Bretz Gyula, a magyar szövetség (MÖSZ) elnöke a sportág utánpótlásának általános helyzetéről elmondta, hogy szeretnének még több fiatalt az öttusa mellé állítani. Ennek érdekében 2013-ban – kormányzati támogatással – komplex programot indítottak, amelynek segítségével megháromszorozódott a versenyzői létszám, de az országos lefedettségen még javítaniuk kell.

    Kármán Sándor versenyigazgató közölte, hogy a legnépesebb küldöttség az oroszoké lesz húsz fővel, de érkeznek sportolók a Koreai Köztársaságból, Ausztráliából, Törökországból, Kirgizisztánból és Grúziából is.
    Mint mondta, a férfiak három, a nők pedig két csoportban versengenek a selejtezőben.
    A program jövő kedden a női váltókkal indul, ahol 15 csapat nevezett – áll az MTI közleményében. A következő napon a 16 férfiváltó viaskodik egymással, majd a férfi és a női selejtezőket rendezik meg. A női egyéni finálét jövő szombaton, a férfidöntőt vasárnap bonyolítják le. A világbajnokságot a vegyesváltó zárja 17 egység részvételével.
    A versenyigazgató jelezte, hogy a központ a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban lesz, ahol a kombinált számot rendezik. A vívást a kosárlabdacsarnokban tartják, az úszás helyszíne a városi uszoda lesz, míg a lovaglásra a Bregyó mögötti Olimpiai Parkban kerül sor.
    Kállai Ákos női szövetségi kapitány elmondta, hogy sérülés és betegség miatt változások voltak a keretben. Reményét fejezte ki, hogy a lányok Európa-bajnoki tapasztalatukat aranyéremre váltják.
    Martinek János férfi szövetségi kapitány bízik benne, hogy a fiúk is harcban lesznek az érmekért. 
    A hivatalos rajtlista szerint Magyarországot tizenketten képviselik a világbajnokságon: Barta Luca, Boros Alexandra, Simon Sarolta, Strobl Anita, Varga Eszter, Zs. Tóth Anna, Bereczki Richárd, Farkas Martin, Kardos Bence, Regős Gergely, Szép Balázs és Tomaschof Soma.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top