darts banner 630x360 v3

Jön az első hivatalos magyarországi PDC darts verseny!

Soha ennyi dartsos világsztár nem látogatott még Magyarországra, mint amennyien két hét múlva egyszerre fognak: szeptember 3. és 5. között rendezik ugyanis a Papp László Budapest Sportarénában a 2021 Hungarian Darts Trophy elnevezésű darts versenyt, amely a PDC darts világszervezet történetének első hivatalos viadala lesz hazánkban. A 140 ezer font összdíjazású rendezvény az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt a PDC European Tour idei sorozatának első állomása lesz.

A 2020-ról a pandémia miatt idénre halasztott sporttörténelmi tornán gyakorlatilag a sportág teljes elitje megjelenik. Többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a darts rajongók, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Michael Smith vagy James Wade. És a sort bőven lehetne folytatni, hiszen a PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje Budapestre látogat.

Ami a lebonyolítást illeti: az összesen 48 résztvevő közül a 32, különböző módokon kvalifikált versenyzőt párba sorsolják, ők péntek délután és este játsszák le az első nyolc-nyolc mérkőzést, és a továbbjutók találkoznak majd másnap a Pro Tour-ranglistásokkal. A szombaton hasonló módon lebonyolított, nyolc-nyolc párharcból álló második kör után vasárnap délután már a négy közé jutás a tét, este pedig az elődöntőbe és a döntőbe kerüléssel folytatódik a program, végül pedig következik a finálé, amelynek győztese 25 ezer fonttal gazdagodik. A selejtező meccsek hat leg megnyeréséig tartanak, míg az elődöntőben hét, a döntőben pedig nyolc győztes leget kell szerezni a diadalhoz.

A 2021 Hungarian Darts Trophy-n a házigazda jogán egyedülálló módon négy magyar is indul. Legjobbjaink közül ilyen sokan még nem vettek részt korábban PDCtornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd.

A versenyzői névsor alapján garantált a magas színvonal, a szervezők pedig azt várják, hogy sokan lesznek kíváncsiak a különleges darts csemegére, akik a sportágra jellemző beöltözéssel és szurkolásukkal feledhetetlen hangulatot varázsolnak majd a Papp László Budapest Sportarénába.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top