img 5237

Szenzciósan érezték magukat a darts világsztárjai a magyar fővárosban

A 2019-es érdi gálát követően ismét vendégül láthattunk néhány világhírű dartsost a PDC mezőnyéből egy bemutató est keretein belül. Ezúttal nem is akármilyen nevek látogattak el hozzánk: mondhatni a dartsvilág legnagyobbjait hozták el a szervezők, az aktuális legjobbak mellett, a legendás Phil Taylor és talán manapság a legnépszerűbb versenyző, Fallon Sherrock is színpadra lépett kedd este Budapesten. Az MVM Dome-ban szinte teltház és elképesztő hangulat fogadta a játékosokat, mindenki fergetegesen érezte magát, ezt pedig a játékosok is kiemelték.

„Hollandiában van egy Barney szurkolói csoport, melynek tagjai mind narancssárgába öltöznek, viszont nem gondoltam volna, hogy bárhol a világon vannak ilyen fanatikusok.  Meglepetésként ért, hogy Budapesten is ezzel találkoztam, mert azt hittem, hogy itt nem annyira népszerű a darts. Ledöbbentem, mikor ma reggel meghallottam, hogy 8 ezer jegy kelt el a rendezvényre, mert Angliában 4-5 ezer ember előtt szoktunk ilyen bemutató meccseket játszani.  Fantasztikus ez a helyszín, látszik, hogy új ez az aréna, profi a szervezés és hozzáértő a közönség, no meg a legjobb játékosok is itt vannak, úgyhogy örülök, hogy én is itt lehetek.” – nyilatkozta a BDO és a PDCvilágbajnoki címmel is rendelkező van Barneveld.

Devon Petersen 30 órával az esemény kezdete előtt kapta a felkérést, hogy be kéne ugrania Wayne Mardle helyett, aki családi ok miatt volt kénytelen lemondani a meghívást. A dél-afrikai játékos azonban ezt cseppet sem bánta, azt mondta: „Értetek és ezért a budapesti estéért mindenképpen megérte eljönni.”

A walesi nehézfiú, Gerwyn Price is rendkívül felszabadult volt és élvezte a showt, hiszen mostanában nem igazán jutott ki neki a közönség szeretetéből. „Két évvel ezelőtt nem tudtunk utazni sehova, majd csak zárt ajtók mögött játszottunk, az, hogy egyáltalán ki tudunk szakadni Angliából Németországba, majd a tengeren túlra vagy éppen ide, már az önmagában jó, viszont amit a magyar publikum adott nekünk, az Premier Liga szintű.”

„Magyarország egyre inkább kezd bekapcsolódni a darts nemzetközi vérkeringésébe. Tavaly szeptemberben a European Tour-versennyel elkezdődött itt valami, ami nagyon jót tesz a sportágnak. Optimista vagyok a magyar darts jövőjével kapcsolatban, szerintem sok jó dolog vár még ránk. Azt hiszem Raymond nevében is beszélhetek, hogy igazán hálásak lehetünk a promótereknek, a PDC Europenak, a szponzoroknak, hogy ma itt lehettünk, de a nézők támogatása nélkül ez nem lett volna ilyen. Teljes holland szívemből szeretlek benneteket!” – dicsérte a magyar nézőket a háromszoros világbajnok holland.

Szeptember első hétvégéjén ismét testközelből nézhetitek a legjobbakat, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz European Tour forduló Budapesten.

Szerző és képek: Landek Norbert

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top