Megérkezett a válogatott Koppenhágába

Holnap kezdődik, az ifjúsági, U23-as és felnőtt maratoni világbajnokság Dánia fővárosában. A magyar válogatott a legtöbb számban éremeséllyel szállhat vízre.

Holnap kezdődik, az ifjúsági, U23-as és felnőtt maratoni világbajnokság Dánia fővárosában. A magyar válogatott a legtöbb számban éremeséllyel szállhat vízre.

Minden versenyszámban nemzetenként két egység állhat rajthoz az világbajnokságon, ezért Magyarország igen népes csapattal, 15 felnőtt-, 6 U23-as- és 17 ifjúsági korú versenyzővel képviselteti magát az év legfontosabb maratoni kajak-kenu regattáján.

A csapat csütörtökön napközben érkezett meg a világbajnokság helyszínére.

„Szerencse, hogy én egy korábbi géppel kijöttem – mondta Hüttner Csaba utánpótlás kapitány. Amikor megérkeztem Koppenhágába, akkor kiderült, hogy a szervezők nem küldtek transzfert se értem, se a csapatért, a repülőtéren pedig senki nem hallott arról, hogy itt bármilyen világverseny lesz a hétvégén. Aztán kijöttem a pályára és szóltam, hogy legalább a csapatért küldjenek egy buszt, ami a szállodába viszi őket. Ráadásul – hiába fizetett ki a szövetség tetemes akkreditációs díjat – a versenyzőket a saját mikrobuszainkkal vittük ki délután edzeni a pályára, mert a hivatalos shuttle jártnak olyan a menetrendje, hogy csak sötétedésre értek volna ki, annak pedig semmi értelme.”

Vagyis az első benyomások nem tökéletesek, ami a világbajnokság szervezettségét illeti. Az időjárásra viszont nem lehet panasz, Koppenhágában ma szélmentes 15 fokos idő volt és az előrejelzések szerint hasonló körülményekre lehet számítani egész hétvégén. A világbajnokság holnap az ifjúsági és U23-as egyéni versenyszámokkal kezdődik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top