blank

Szabó Gabriella újra edzőt váltott

blank

Bő hét hónap után újra edzőt váltott a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella.

A 30 éves klasszis pénteken az M4 Sportnak számolt be arról, hogy Likér Péter helyett a jövőben – egyelőre az első válogatóig – fiatalkori edzője, Simon Miklós készíti fel.

„Az olimpia után új szemlélettel akartam nekikezdeni a négyéves ciklusnak, ezt Likér Péterrel kezdtük el, de ő az olimpiai ezüstérmes, rendkívül erős szlovák férfinégyes edzője is, akik ugyancsak ott akarnak lenni Tokióban, s nem tudtuk összeegyeztetni a közös munkát” – mondta Szabó, aki októberben, nem sokkal a játékok után szakított Tóth Lászlóval.

A kiváló kajakos megjegyezte, nem vár csodát új edzőjétől, csupán arra van szüksége, hogy „visszajöjjön a kedve, hogy újra szét akarja verni a világot.” „A riói eredménnyel nagyon elégedett voltam, rázós négy év volt, elfáradtam, és nem is tudtam ezt kiheverni teljesen” – nyilatkozta Szabó, hozzátéve, hogy a legutóbbi két betegsége – ami miatt nem is versenyez a Szegeden zajló világkupán – ideje alatt volt is ideje átgondolni a dolgokat, s tudja, „fél gőzzel, fél szívvel nem lehet, csakis teljes erőbedobással lehet csinálni”. Szabó Gabriella kijelentette, rendkívül várja már, hogy újra csapatban, Vad Ninettával és Kárász Annával együtt készülhessen.

Szabó Gabriella elmondta, a tervek szerint Fazekas-Zur Krisztinával indul majd 500 méter párosban a világbajnoki válogatón, ahol a céljuk természetesen a csapatba kerülés, ugyanakkor e mellett „szeretne jó időket kajakozni és magára találni.” Fotó: mob.hu

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top