Keresés
Close this search box.
vivas

Két ötödik hely párbajtőr csapatban, Vancouverben

A női és a férfi magyar csapat is ötödik lett a párbajtőrözők kanadai világkupa-versenyén, Vancouverben.

A Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású együttes a 16 között 38-37-re nyert az amerikaiak ellen, majd a negyeddöntőben 39-34-re kikapott a későbbi aranyérmes franciáktól. Az 5-8. helyért rendezett szakaszban előbb 44-36-ra legyőzte a kanadaiakat, végül 34-26-ra a kínaiakat – a viadal eredményközlője szerint.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely alkotta válogatott a kanadaiak elleni 45-35-tel kezdett, a nyolc között 36-30-as vereséget szenvedett a japánoktól, azután 36-29-re verte a kínaiakat és 43-40-re a dél-koreaiakat.

A női mezőnyben 21, a férfiban 26 csapat indult. Egy nappal korábban, egyéniben Siklósi Gergely győzött, Kun Anna pedig bronzérmet nyert.

A férfi tőrözők Tokióban szerepeltek a hétvégén, ott – a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint bizonyítva, hogy nem lehetetlen ebben a szakágban sem a párizsi olimpiára való kijutás – hetedik lett a Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely négyes, míg a női tőrözők belgrádi világkupa-fordulóján tizedikként végzett a Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállítású csapat.

(Forrás: MTI, nyitókép: hunfencing.hu)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top