Keresés
Close this search box.
kochmate

Koch Máté és Nagy Dávid is 2028-ig írt alá a Vasasnál

Koch Máté egyéni világbajnok és Nagy Dávid csapatban Európa-bajnok párbajtőröző 2028-ig írt alá a Vasas SC-hez.

A Vasas honlapjának beszámolója szerint mindkét magyar vívó az angyalföldi klubnál kezdte pályafutását és a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig is ott képzelik el a jövőt, így ünnepélyes keretek között az Illovszky Stadionban, a klubvezetés, a szakosztályvezetés, valamint családtagjaik előtt írták alá a megállapodást.

„Remek érzés, hogy egy ilyen nagy klub áll mögöttem, tényleg mindent megkapok, ami a nyugodt felkészüléshez kell, ezt pedig szeretném a továbbiakban is komoly eredményekkel meghálálni” – idézte a honlap Koch Mátét, az idei milánói vb aranyérmesét, aki azt is kiemelte, hogy „jelenleg csak a sikeres olimpiai kvalifikáció van a fejemben a csapattal és az, hogy utána éremmel térjünk majd haza Párizsból.”

 A 24 éves sportoló szerint kivételes dolog, hogy csapattársával, Nagy Dáviddal együtt írhattak alá, mivel a kezdetektől fogva jó kapcsolatot ápolnak, és szeret a közös sikerekért vele együtt küzdeni a páston.

A Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor összeállítású csapat június végén óriási izgalmak között nyert a krakkói központú Európa Játékokon, mely egyben a sportági csapatversenyek Európa-bajnoksága is volt. Majd alig egy hónappal később Koch, többek között a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergelyt is legyőzve állhatott fel a dobogó felső fokára Milánóban.

(Forrás: MTI, nyitókép: Az aranyérmes Koch Máté a férfi párbajtõrverseny eredményhirdetésén a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 26-án. MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top